Ninjadueller och akrobatik - träning för hela familjen

Dela
Äntligen sommarlov och mer tid för spontan lek och bus. Samtidigt lockar skärmen och kan lura dig att sitta still. Därför har Friskis tagit fram digitala Sommarpeppen, träningsinspiration för föräldrar och barn, öppen och tillgänglig för alla.

I dagarna går många elever och lärare på efterlängtat sommarlov. Tid för återhämtning och möjlighet att fylla på med ny energi. Samtidigt vet vi att förutsättningarna ser väldigt olika ut.

– Barn och unga har olika möjligheter att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Förskolor och skolor tar ett stort ansvar när det gäller rörelse i vardagen och under loven hamnar det ansvaret på föräldrarna, vilket kan leda till mycket tjat och gnat, säger Susanne Jidesten, generalsekreterare Friskis&Svettis.

Enligt Generation Peps senaste Pep-rapport är det endast 2 av 10 barn och unga som når Folkhälsomyndighetens rekommendationer om 60 minuters rörelse per dag.

– Skärmarna har blivit den stora utmanaren för många när det handlar om fysisk aktivitet. Samtidigt vet vi ju, inte minst efter den tid som varit, att det digitala livet också kan berika med ny inspiration och sänkta trösklar när det gäller träning, säger Susanne Jidesten.

När sommarlovet nu står för dörren presenterar därför Friskis Sommarpeppen, digital träningsinspiration till föräldrar och barn att köra tillsammans. De korta inspirationsfilmerna finns öppna och tillgängliga för alla på webben.

– All rörelse räknas och det behöver inte vara krångligt eller svårt att få till en rolig rörelsepaus. Med utmaningar som Ninjaduellen och Akrobatiklek hoppas vi kunna inspirera till lekfulla stunder tillsammans, säger Nina Forsberg, träningsutvecklare på Friskis&Svettis.

Länk till Sommarpeppen med Friskis

Kontakter

Bilder

Om

Friskis&Svettis
Friskis&SvettisMänniskor i alla åldrar utgör Friskis&Svettis genom sina medlemskap. Vi är fördelade i 156 ideella idrottsföreningar, varav 104 i Sverige och resterande i Norge och övriga Europa. Friskis&Svettis vill alltid att fler ska få chans att hitta sin grej inom träningen. 

Följ Friskis&Svettis

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Friskis&Svettis

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum