Film i Väst

Nio Guldbaggar för Film i Västs samproduktioner

Dela
Nio Guldbaggar för Film i Västs samproduktioner. Det blev resultatet efter kvällens Guldbaggegala för 2021 års bästa filmer. Mest framgångsrik blev Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton och Pleasure som vardera vann tre Guldbaggar. - Vi gläds med alla vinnare och är stolta över att ha fått vara med som samproducent. Film i Västs samproduktioner fick totalt 28 nomineringar, så nio Guldbaggar av arton möjliga är ett mycket bra utfall. För Västra Götaland betyder detta mycket eftersom alla samproduktioner spelats in eller postproducerats i vår region, säger Kristina Börjeson, produktionschef på Film i Väst.
Hannes Holms Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton
Hannes Holms Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton

Här är alla Guldbaggar för Film i Västs samproduktioner:

Bästa kvinnliga huvudroll

  • Sofia Kappel, Pleasure

Bästa manliga huvudroll

  • Jonas Karlsson, Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton

Bästa kvinnliga biroll

  • Jennie Silfverhjelm, Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton

Bästa kortfilm

  • Man med duvor, Lina Maria Mannheimer

Bästa visuella effekter

  • Alex Hansson, Torbjörn Olsson Utvandrarna

Bästa produktionsdesign

  • Michael Higgins, Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton

Bästa originalmusik

  • Lisa Nordström, Children of the Enemy

Bästa maskdesign

  • Erika Spetzig, Pleasure

Bästa kostymdesign

  • Amanda Wing Yee, Pleasure

FAKTA: Av de 28 nomineringar som Film i Västs samproduktioner fick, erhöll Hannes Holms Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton åtta nomineringar, följd av Ninja Thybergs Pleasure och Erik Poppes Utvandrarna med sju var.  Pleasure och Utvandrarna var nominerade som Bästa film. Gorki Glaser-Müllers Children of the Enemy fick tre nomineringar.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Hannes Holms Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton
Hannes Holms Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton
Ladda ned bild
Ninja Thybergs Pleasure
Ninja Thybergs Pleasure
Ladda ned bild
Kristina BÖrjeson, produktionschef på Film i Väst
Kristina BÖrjeson, produktionschef på Film i Väst
Ladda ned bild

Om

Film i Väst
Film i Väst
Åkersjövägen 4
46153 Trollhättan

0708-643736http://www.filmivast.se

Film i Väst är en av Europas mest framgångsrika regionala filmfonder och efter Svenska Filminstitutet näst största finansiären av svensk film och TV-drama. Sedan starten 1992 har Film i Väst samproducerat fler än 1 000 svenska och internationella långfilmer, TV-drama, dokumentär- och kortfilmer. Samproduktionerna har vunnit Oscar, Golden Globe, Emmy och European Film Awards. Även på världens främsta filmfestivaler som Berlin och Cannes har Film i Västs samproduktioner varit framträdande. Film i Väst är en del av Västra Götalandsregionen, Sveriges ledande filmregion.

Följ Film i Väst

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Film i Väst

PRESSINBJUDAN: Invigning av Europas största projektorbaserade Virtual Production-vägg27.1.2023 11:33:08 CET | Pressmeddelande

Tisdag 31 januari invigs Europas största projektorbaserade Virtual Production-vägg i Studio Fares i Trollhättan. Virtual Production blir allt vanligare inom film och dramaserier. Rätt använd sparar den tid, pengar och klimat och underlättar för inspelning i studio. Väggen är 24 meter bred och åtta meter hög, vilket gör att det går lätt att projicera flera olika inspelningsbakgrunder och samtidigt fortsätta att filma på andra platser i den specialbyggda studion.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum