Svensk Handel

Nio modetalanger får dela på Carl Casons stipendium

Dela

Satsningar på entreprenörskap, modestudier och studieresor för den fortsätta karriären inom modebranschen. Nio stipendiater får dela på 70 000 kronor som delas ut från Carl Casons Stipendiefond. Fonden administreras av ett branschkansli inom Svensk Handel.

- Det är fantastiskt att vi tack vare fonden kan stötta ambitiösa studenter och unga entreprenörer inom modehandeln, säger Maria Sandow, kanslichef på Svensk Handel Stil och sekreterare i fondens styrelse.

Stipendiaterna valdes ut i tuff konkurrens bland 45 sökande. Här är årets stipendiater:

• En civilingenjör och en ekonom, Anisa Nordén och Jenny Eckerud, som driver det klimatsmarta varumärket för träningskläder, Naturehommage, får vardera 5 000 kronor för att vidareutveckla sitt koncept. De är båda bosatta i Stockholm.

• Filippa C Frank, från småländska Skeppshult och Louise Granström Johansson från Norrköping får vardera 5 000 kronor som bidrag för reskostnader i samband med praktikjobb i Shanghai respektive Hongkong. Filippa går en masterutbildning inom fashion management och Louise läser en fältstudiekurs som påbyggnad till sin kandidatexamen i textilekonomi vid Textilhögskolan i Borås.

• Emmi Avergren pluggar på Konstfack i Stockholm och siktar på att bli modedesigner. Hon får 10 000 kronor som bidrag till hennes examensarbete, en konceptuell kollektion i egna tyger som ska presenteras som en konstfilm våren 2020.

• Frida Hjelte Jonasson från Göteborg får 10 000 kronor som bidrag till material som behövs i hennes studier och arbeten vid Esmod i Paris, där hon nu studerar mode och design.

• Frida Rosenqvist från Ödeshög får 10 000 kronor som bidrag till att täcka omkostnader för sin vistelse i New York där hon sedan hösten 2016 praktiserat vid olika modehus och nu studerar Advertising and Marketing Communications vid The Fashion Institute of Technology.

• Linus Leonardsson från Södertälje är en utbildad designer vid Royal Academy of Fine Arts i Antwerpen. Han får 10 000 kronor som bidrag till att kunna expandera verksamheten med sitt eget varumärke.

• Louise Björnram från Skara är utbildad modist och just nu hattmakarlärling hos Franzéns Hattmakeri i Göteborg. Hon får 10 000 kronor för att täcka omkostnader i samband med lärlingsperioden.

Kontakta Svensk Handels pressjour om du vill få kontaktuppgifter till någon av stipendiaterna. 

Nyckelord

Kontakter

Maria Sandow, sekreterare i Casonfondens styrelse, 070-794 87 18
Svensk Handels pressjour, 010-471 86 50

Om

Svensk Handel
Svensk Handel
Regeringsgatan 60
103 29 Stockholm

010-47 18 500http://www.svenskhandel.se

Svensk Handel är en bransch- och arbetsgivarorganisation för små och stora företag inom parti-, detalj- och e-handeln. Handeln utgör en dryg tiondel av Sveriges BNP och Svensk Handels drygt 9 000 medlemsföretag har sammanlagt 250 000 människor anställda.

Ordförande är Anders Svensson och vd är Karin Johansson. Svensk Handel ingår i Svenskt Näringsliv.

Följ Svensk Handel

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Handel

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum