Spring Wine & Spirits AB

Nipozzano Riserva Chianti Rúfina DOCG byter till den suveräna årgången 2015

Dela

Äntligen här! Marchesi dè Frescobaldis chefsvinmakare Nicolò D’Afflitto är helt lyrisk över årgången 2015 som visar upp en mycket generös och varmfruktig stil.

Familjen Frescobaldi är en av de äldsta vintillverkarna i Toscana och daterar tillbaka 700 år i tiden. Redan under 1300-talet exporterade man vin till det engelska kungahuset. Idag jobbar 30:e generationen inom företaget som kontinuerligt växer sig större med nya egendomar inom Toscana.

Castello di Nipozzano ligger i det vackra Chianti Rúfina området just vid Apenninernas sluttning, övervakande floden Arno. Familjen Frescobaldi har 1500 hektar vingårdar i Toscana och tillverkar Nipozzano Chianti Rúfina DOCG på slottet - ett av deras flaggskeppsviner.

Marchesi dè Frescobaldis chefsvinmakare Nicolò D’Afflitto är helt lyrisk över årgången 2015 som visar upp en mycket generös och varmfruktig stil. Vädret var helt och hållet på vindruvornas sida under mognadsperioden, vilket gav vinet en extra dimension.

Nipozzano Riserva är till 90% gjort av Sangiovese druvan men har kompletterande druvsorter som Malvasia Nera, Colorino, Merlot och Cabernet Sauvignon. Druvsorterna jäste separat i temperaturkontrollerade tankar av rostfritt stål och lagrades i tidigare använda barriquer under 24 månader.

Nipozzano Riserva Chianti Rúfina DOCG har en intensiv röd färg och doften är frisk och generös av mogna körsbär och en nyans av rostade kaffebönor. Vinet har en fin balans och struktur med en elegant kryddighet från faten, det ger vinet komplexitet och lång avslutning.

Vinet är utmärkt kompanjon till tryffelrisotto eller en dignande charkuteritallrik med parmaskinka och ostar. Prova även till smakrikare rätter av fågel, lättare vilt eller grillad kalventrecôte.

Fakta om vinet

Produktnamn: Nipozzano Riserva Chianti Rúfina DOCG

Producent: Marchesi dè Frescobaldi/Castello di Nipozzano | Land: Italien | Ursprung: Chianti Rúfina DOCG, Toscana | Årgång: 2015 | Alk: 13 % | Druvor: Sangiovese 90 % och kompletterande druvor 10% dvs Malvasia Nera, Colorino, Merlot & Cabernet Sauvignon | Vol: 75 cl |Pris/flaska: 139 kr | SB.art.nr: 2969-01

Årgångsbytet på Systembolaget sker i början av september.

För mer information, vänligen kontakta;

Åsa Rosvall, produktchef på Spring Wine & Spirits, tel 070-5797134, asa.rosvall@springwine.se

www.springwine.se

Nyckelord

Bilder

Om

Spring Wine & Spirits AB
Spring Wine & Spirits AB
Box 3006/Vårby allé 39
143 03 Vårby

08 672 77 00http://www.springwine.se/

Spring Wine & Spirits AB importerar, säljer och marknadsför vin och sprit. Företaget blev utnämnt till Årets Importör 2014 av tidningen Allt om Vin. Spring Wine & Spirits har 25 medarbetare och är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri AB. Vi arbetar nära tillsammans med Spendrups Bryggeri, framförallt avseende försäljning och distribution. Sedan starten 1995 har Spring Wine & Spirits vuxit till att bli en ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och är leverantör av ett brett sortiment till Systembolaget. Spring Wine & Spirits representerar ett 80-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden. De största varumärkena i portföljen är bland annat Cantina Zaccagnini, E & J Gallo Winery, Codorníu, Barefoot Wines, Codorníu, Trapiche, Ogier, Laroche, Boschendal, El Coto, Cono Sur, Peter Lehmann, Frescobaldi, McPherson och Plantation Rum

Följ Spring Wine & Spirits AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Spring Wine & Spirits AB

Möt Uncle Zin - en karaktärsrik profil30.11.2018 14:37Pressmeddelande

Även om namnet antyder att det är en avlägsen släkting så är farbrodern faktiskt ett vin från södra Italien, en nyhet på Systembolaget från 1 december. En träff med Uncle Zin är fullspäckad med frukt och kryddighet som väl möter både mat och mingel i juletid. Ställ fram en extra stol vid middagsbordet, för vinstilen är inkluderande och passar både spontana och traditionsbundna sammankomster i matens tecken.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum