Dramaten

Nobelläsning med Kazuo Ishiguro på Dramaten

Dela

Dramaten hyllar traditionsenligt Nobelpristagaren i litteratur, Kazuo Ishiguro, med en läsning på Stora scenen den 12 december. Biljettsläpp i dag den 9 november klockan 12.

Kazuo Ishiguro Foto: Matt Carr
Kazuo Ishiguro Foto: Matt Carr

”... som i romaner med stark känslomässig verkan har blottat avgrunden under vår skenbara hemhörighet i världen”. (Ur Svenska Akademiens motivering)

Årets Nobelpristagare i litteratur, Kazuo Ishiguro , medverkar själv och samtalar med Malin Ullgren , Dagens Nyheters litteraturredaktör. Vi lyssnar till valda delar av Kazuo Ishiguros verk, framförda av skådespelare från Dramatens ensemble. Inledning av teaterchef Eirik Stubø och tal av författaren Sara Stridsberg , Svenska akademien.

Rebecka Törnqvist framför tonsatta texter av Kazuo Ishiguro.

Medverkande skådespelare: Stina Ekblad, Irene Lindh, Hannes Meidal, Andreas Rothlin Svensson, Maria Salomaa och Johan Ulveson

Dramatens traditionella Nobelläsning har tidigare besökts av Nobelprisvinnare som Tomas Tranströmer, Mo Yan, Patrick Modiano och Svetlana Aleksijevitj.

Nobelläsningen arrangeras inom ramen för Dramaten&.

Nobelläsning med Kazuo Ishiguro , den 12 december klockan 19, Stora scenen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Kazuo Ishiguro Foto: Matt Carr
Kazuo Ishiguro Foto: Matt Carr
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Fyra samtal om kvinnan på scenen17.12.2018 09:58Pressmeddelande

Med utgångspunkt i några aktuella föreställningar på Dramaten hålls under våren fyra samtal med fokus på kvinnliga rollgestalter och kvinnans roll på teatern. Hur har det sett ut historiskt och hur ser det ut idag? Medverkar gör bland andra Ellen Lamm, Melinda Kinnaman och Livia Millhagen. Dessutom blir det en kväll om kvinnan och kroppen med Agneta Pleijel, Annika Lantz och Åsa Beckman med anledning av antologin Klimakteriet. Den 17 & 31 januari, 21 februari och 4 april i Dramatenbaren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum