Almega

”Nödvändigt” – Almegas vd om förlängt permitteringsstöd

Dela

Stödet för korttidsarbete till företag som drabbats av coronapandemin förlängs med ett tre månader till den sista september.

Thomas Erséus, vd Almega
Thomas Erséus, vd Almega

Stödet till företag för att korttidspermittera sin personal förlängs tre månader. Detta enligt en överenskommelse mellan regeringen och samarbetspartierna Centerpartiet och Liberalerna.

– Vi har länge efterfrågat ett förlängt korttidsstöd och beskedet är nödvändigt för att rädda företag och jobb. Det är bra för företagen att de nu får stabila spelregler om hur stöden kommer att se ut under sommaren, säger Thomas Erséus, vd på Almega.

Enligt vad finansminister Magdalena Andersson säger till Ekot läggs förslaget mot bakgrund av att vaccinationerna har försenats med kvardröjd smittspridning och restriktioner som följd.

– För reseföretag, friskvårdsföretag, mässor, tåg- och flygbolag och biografer innebär restriktionerna i praktiken näringsförbud och coronakrisen är alltjämt lika påtaglig. Att förlänga stödet för korttidsarbete ökar möjligheten att rädda många jobb. Det är även viktigt att staten tar fortsatt ansvar för företagens sjuklönekostnader fram till september. Vi hoppas på positiva besked även där, säger Thomas Erséus.

Bilder

Thomas Erséus, vd Almega
Thomas Erséus, vd Almega
Ladda ned bild

Om

Almega
Almega
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

+4687626900https://www.almega.se

För kontakt:
Almegas pressjour på telefon 08-762 70 40

Om Almega:
Almega - Sveriges största arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag, är en förbundsgrupp som har ca 11 000 medlemsföretag med sammanlagt över 550 000 anställda. Medlemsföretagen representerar ett 60-tal branscher inom den svenska tjänstenäringen. Almega är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv och förhandlar allra flest kollektivavtal i Sverige. Mer information finns på www.almega.se (http://www.almega.se)

Följ Almega

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Almega

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum