TU - Medier i Sverige

Nominera till Årets Dagstidning 2021 – som sänds från Norrköpings Tidningar

Dela

Från och med i dag går det att nominera bidrag till den svenska tidningsbranschens allra finaste utmärkelse. Priserna delas ut i fyra kategorier under en tv-sändning i samarbete med NTM-koncernen.

Tidningsutgivarna (TU) bjuder in till Årets Dagstidning torsdagen den 25 mars klockan 15. Priserna presenteras från NTM:s tv-studio på Norrköpings Tidningar, Sveriges äldsta ännu utgivna dagstidning som kom ut redan 1758, där Fluid producerar sändningen. 

Nu är det 2021 och i år går det att nominera till:

Årets Dagstidning (helhetspriset) 

Årets Bevakning 

Årets Redaktion 

Årets Affär och Innovation

Juryns ordförande Viveka Hansson, programdirektör på TV4, berättar:

”Det känns särskilt bra och viktigt att få lyfta fram och belöna god journalistik, innovation och kloka affärsidéer just nu. Juryn välkomnar nomineringar från stora och små tidningar, bidrag om olika medieformer, gärna med fokus på både innehåll och intäkter.”

Victoria Svanberg, ordförande för TU representerandes NWT gruppen, om varför Årets dagstidning: 

”Det senaste året har varit utmanande för hela samhället, men dagspressen har med kvalitetsjournalistik nyhetsförmedlat och opinionsbildat och samtidigt fortsatt att produkt- och affärsutveckla våra tidningar. Det är tråkigt att TU inte kan samla branschen för en gala, men vi vill ändå låta juryn uppmärksamma de bästa exemplen att inspireras av."

Sista dag för att nominera är måndagen den 1 mars.

Nominera bidrag på TU:s sajt här >>

Priskategorier och kriterier

Årets Dagstidning – helhetspriset

Priset delas ut till ett medieföretag som visat på nytänkande, mod och kraft i ett förändrings- och utvecklingsarbete som skapat positiva resultat eller bedöms göra det. Juryn bedömer redaktionella, kommersiella, tekniska och distributionsmässiga aspekter. Utmärkelsen ska omfatta mediehusets totala prestation och framgång.

Årets Bevakning

Priset delas ut till ett medieföretag som genom kvalitetspublicistik nyhetsförmedlat, granskat, skildrat eller opinionsbildat om en enskild händelse eller fråga, ett särskilt ämne eller definierade samhälleliga förhållanden. Innovativ journalistik i form av t ex presentation och interaktivitet – gärna i nya medieformer, gärna utifrån resurstillgång – beaktas särskilt av juryn.

Årets Redaktion

Priset delas ut till en redaktion som visat kraft och kreativitet i att utveckla och utföra redaktionellt innehåll och/eller arbetsformer. Nytänkande, mod samt okonventionella lösningar beaktas särskilt. Kreativ samverkan mellan olika kanaler är ett plus i bedömningen. God journalistik och publicistisk kvalitet är ett grundkrav. Priset kan ges till en hel redaktion likväl som till motsvarande en avdelning.

Årets Affär och Innovation

Priset delas ut till medieföretag som utvecklat teknik, intäkter eller affärsmodeller, vilken ökat räckvidd och/eller försäljning till nya eller befintliga kunder. Nytänkande, branscheffekt, dataanvändning, resurstillgång, samverkan mellan i olika kanaler och medieformer är ett plus i bedömningen. Priset kan gå till exempelvis till analys-, marknad-, annons-, affärsutvecklings-och privatmarknadsavdelning eller säljbolag för t ex reklamförsäljning, nya betallösningar, kommersiell användning av data etc.

Mer information:

Viveka Hansson: viveka.hansson@tv4.se 

Victoria Svanberg: victoria.svanberg@nwt.se 

Thomas Mattsson, tf vd, TU: thomas.mattsson@tu.se

Kontakter

Bilder

Dokument

Länkar

Om

TU - Medier i Sverige
TU - Medier i Sverige
Kungsgatan 62
111 22 Stockholm

08-692 46 00https://tu.se/

Följ oss gärna på Twitter och på Facebook!

TU – Medier i Sverige är en branschorganisation som arbetar för fria och konkurrenskraftiga medier för ett öppet och demokratiskt samhälle.

Läs mer om mediehusens branschorganisation.

Swedish Media Publishers' Association, Box 22500, SE-104 22 Stockholm.

Besöksadress: Kungsgatan 62, 3 tr. Tel: +46 8 692 46 00.

info@tu.se, www.tu.se, www.dagspress.se
 

Information om hur vi samlar in och använder personuppgifter i vår verksamhet finns i vår dataskyddspolicy >>

Följ TU - Medier i Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från TU - Medier i Sverige

TU föreslår mediestödsreform – vill avskaffa driftsstödet, öka redaktionsstödet och slopa momsen12.4.2021 09:40:40 CEST | Pressmeddelande

Tidningsutgivarna (TU) presenterar i dag flera konkreta förslag om hur statens press- och mediestöd om totalt 932 miljoner kronor kan användas effektivare. Bland annat vill TU ersätta driftstödet med ett kvalificerat momsundantag för nyhetsmedier. ”Vi vill se en utveckling mot mer indirekta stöd som är teknik- och affärsmodellsneutrala”, säger styrelseordförande Victoria Svanberg.

TU föreslår mediestödsreform – vill avskaffa driftsstödet, öka redaktionsstödet och slopa momsen11.4.2021 21:04:34 CEST | Pressmeddelande

Tidningsutgivarna (TU) presenterar på måndagens DN Debatt flera konkreta förslag om hur statens press- och mediestöd om totalt 932 miljoner kronor kan användas effektivare. Bland annat vill TU ersätta driftstödet med ett kvalificerat momsundantag för nyhetsmedier. ”Vi vill se en utveckling mot mer indirekta stöd som är teknik- och affärsmodellsneutrala”, säger styrelseordförande Victoria Svanberg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum