Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

Nominerad till Årets bok 2019!

Dela

En katts resedagbok av Hiro Arikawa har nominerats till Årets bok 2019 av Bonnier Bokklubbars redaktörer. Nu är det upp till läsarna att rösta fram en vinnare som ska presenteras på bokmässan.

En katts resedagbok av Hiro Arikawa har nominerats till Årets bok 2019 av Bonnier Bokklubbars redaktörer. Nu är det upp till läsarna att rösta fram en vinnare som ska presenteras på bokmässan.

"Vi är otroligt stolta och glada över den fina nomineringen som boken fått. Boken är helt magisk från första sidan " Karin Alfredsson förlagschef på Bokförlaget Nona.

Den redan kritikerrosade En katts resdagbok (Tabineko ripôto på japanska) har haft enorma internationella framgångar och författaren Hiro Arikawa – vars karriär fakstiskt började med vinst i en tävling för nya författare 2003 – är på väg att bli en internationell berömdhet.

Boken har precis kommit ut i Sverige (15 april). Den är utgiven av Bokförlaget Nona och har översatts till svenska av Carla Wiberg.

Sagt om boken:

"Var och en som förbehållslöst har älskat ett djur kommer tacksamt att läsa denna bok. Den skänker förståelse för den känsla som vi mänskliga varelser får uppleva, vare sig vi förtjänar den eller inte.” – The Guardian

”Den har samma varma, uttrycksfulla och ömsinta känsla som en animerad film från Studio Ghibli – och det är en fröjd att läsa den.” Financial Times

”Förtrollande … lika behaglig och rogivande som – ja just det, en katt.” SundayTelegraph

”Förbered dig på att känna ett styng i hjärtat av denna originella berättelse.” SundayMirror

”Den här berättelsen om en katt, en man, självuppoffring och vänskap kommer att trollbinda dig helt och hållet … En beroendeframkallande skildring av kärlek och vänskap.” Woman'sWeekly

 

”Det här är boken jag ger till alla … och jag rekommenderar den till alla som köper något med anknytning till Japan eller katter. Och det är – troligen – den bok jag lägger i handen på den som frågar mig om min favoritbok. För en bokhandlare är det den främsta hyllning en bok någonsin kan få.” – Cat McMillan, Waterstones bokhandel, York

Om Hiro Arikawa:

Hiro Arikawa föddes 1972 i Kōchi, Japan.

2003 vann hon en tävling för nya författare, med romanen Shiono Machi: Wishon My Precious,  och det blev startskottet för hennes litterära karriär. En av hennes mest kända böcker är Tabinekoripôto (En katts resedagbok) som blivit en internationell bästsäljare och nu även har filmatiserats.

Hiro Arikawa bor i Tokyo.

Om boken:

Ibland måste man färdas långt för att kunna se vad som finns mitt framför ögonen …

Nana vet varken vart de är på väg eller varför de gör den här resan. Men han trivs med att sitta i en silverfärgad van bredvid sin älskade husse Satoru. Tillsammans far de tvärs över Japan och hälsar på hos gamla vänner. De kommer till en vresig bonde som endast betraktar katter som råttfångare; till ett älskvärt par med ett B&B där husdjur är välkomna; till en sorgsen man som nyligen blivit lämnad av sin fru.

Men varför reser de? Och varför är alla så intresserade av Nana? När det går upp för honom brister hans lilla hjärta och han gör allt för att få ett slut på äventyret.

En katts resedagbok av Hiro Arikawa är en hyllning till livet och vänskapen, och till de små ting som ofta skänker oss störst glädje. Boken har blivit en internationell storsäljare som fängslat läsare världen över.

 

 

 
 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Tukan förlag/Bokförlaget NoNa
Tukan förlag/Bokförlaget NoNa
Örlogsvägen 15
426 71 Västra Frölunda

031-10 20 25http://www.tukanforlag.se
Bokförlaget Nona
I den romerska mytologin finns en ödesgudinna vars uppgift är att spinna livets tråd. Hennes namn är Nona – ett passande namn på vårt förlag vars röda tråd är starka skildringar av fängslande livsöden. Vissa är sanna. Andra inte. De återges i såväl romaner som biografier och memoarer, men de är alla berättelser du bär med dig långt efter att boken är slut.

 

 

 

Följ Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum