C.F. Møller Architects

Nominerad till ett EU mies award 2022

Dela

Biomedicum i Stockholm, ritat av C.F. Møller Architects för Akademiska Hus och Karolinska Institutet, har nominerats till European Union Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award 2022, ett prestigefyllt EU-pris för samtida arkitektur.

Foto: Mark Hadden
Foto: Mark Hadden

Den nya laboratoriebyggnaden Biomedicum är ett viktigt centrum för forskning vid Karolinska Institutet i Stockholm, ett av världens ledande medicinska universitet, bland annat känt för att välja ut mottagarna av Nobelpriset i medicin och fysiologi.

Biomedicum färdigställdes 2018, före deadline och under budget, och har sedan dess fått många utmärkelser som exempelvis MIPIM Award 2020 i kategorin ''Best Healthcare Development '', Architecture MasterPrize – ”Healthcare Architecture 2019”, CODAawards – ”Healthcare Winner 2019”, och har valts ut som ”Årets byggnad” i Sverige 2019.

European Union Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award, är ett pris som utdelas vartannat år utav Europeiska unionen och Fundació Mies van der Rohe i Barcelona, ​​"för att erkänna och belöna kvalitetsarkitektur i Europa". Mies van der Rohe-priset anses vara ett av de mest prestigefyllda europeiska priserna.

Kund: Akademiska Hus (kund) och Karolinska Institutet (hyresgäst)

Arkitekt: C.F. Møller Architects

Landskap: Landskapslaget AB

Interiör: Nyréns Arkitektkontor

Byggherre: Skanska

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Mark Hadden
Foto: Mark Hadden
Ladda ned bild
Foto: Mark Hadden
Foto: Mark Hadden
Ladda ned bild
Foto: Mark Hadden
Foto: Mark Hadden
Ladda ned bild
Foto: Mark Hadden
Foto: Mark Hadden
Ladda ned bild
Foto: Mark Hadden
Foto: Mark Hadden
Ladda ned bild

Länkar

Om

C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects
Krukmakargatan 21
118 51 Stockholm

+46 (0)8 5557 6000http://www.cfmoller.com/-sv/

C.F. Møller Architects är ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor, med över 90 år av prisbelönta projekt i norden och globalt.

Varje dag skapar vi arkitektonisk kvalitet som bygger på innovation, erfarenhet och nordiska värderingar för att garantera hållbara och estetiska lösningar med varaktigt värde för kunder, användare och samhälle.

Unika designlösningar 

Våra designlösningar skapas metodiskt och holistiskt efter en noggrann analys av det lokala sammanhanget. Vi är med och skapar nya globala standarder genom att främja en designmetod som integrerar stadsplanering, landskap, arkitektur och design.

I vårt arbete är miljö- och resursmedvetenhet, sunda projektfinanser, socialt ansvar och bra hantverk självklara inslag. Den här helhetssynen är hjärtat i alla våra projekt, från masterplan till detalj.

Sedan grundandet i Danmark 1924 har vi stolt bidragit till utvecklingen av välfärdssamhällen i både Skandinavien och resten av världen. Vårt driv att etablera nya arkitektoniska standarder med fokus på det funktionella, konstnärliga och sociala fortsätter att prisas internationellt.

Totalt har C.F. Møller idag cirka 350 anställda. Förutom kontoret i Stockholm har C.F. Møller kontor i Malmö, Oslo, London, Berlin, Århus, Köpenhamn och Aalborg

Följ C.F. Møller Architects

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från C.F. Møller Architects

C.F. Møller Architects och HENN vann den internationella tävlingen om utformningen av LMU-sjukhuset i Großhadern4.3.2021 10:10:00 CET | Pressmeddelande

C.F. Møller Architects och HENN har vunnit första pris i tävlingen om Ludwig Maximilian-universitetets nya universitetssjukhus-campus i Großhadern. Arkitekternas bidrag utsågs av en enhällig jury till segrare i konkurrens med 17 andra planeringsteam. För detta nya campus planerar de en fullständig omvandling av det befintliga byggnadskomplexet till en grön, sammanbunden och inbjudande miljö för framtidsanpassad sjukvård, forskning och undervisning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum