Vänsterpartiet

Nooshi Dadgostar vald till ny partiledare för Vänsterpartiet

Dela

Idag, lördagen den 31/10, valdes Nooshi Dadgostar till partiledare för Vänsterpartiet på en digital kongress. Beslutet fattades enhälligt.

- Att bli vald till ordförande för Vänsterpartiet är det finaste uppdrag en vanlig tjej från Göteborg kan få. Jag ser fram emot att tillsammans med medlemmarna se till att Vänsterpartiet får en avgörande roll i svensk politik framöver, säger Vänsterpartiets nyvalda ordförande Nooshi Dadgostar.

- Vi står inför stora utmaningar, människor har tappat tron på politikens möjligheter att förändra. Det vill jag ändra på. Jag vill visa att det går att skapa ett samhälle som hänger ihop. Där det är lätt att få jobb och där den som arbetar är trygg på jobbet. Där den som går i skolan får vara barn och ingen vinstmaskin. Där den som slitit ett helt arbetsliv får en pension som det går att leva på, säger hon.

Nooshi Dadgostar har suttit i riksdagen sedan 2014 och har varit vice partiledare sedan 2018. Under sina år i riksdagen har hon även varit talesperson i bostadsfrågor och socialförsäkringar, samt lett den statliga utredningen ”Ett snabbare bostadsbyggande”. Hon har en bakgrund inom kommunpolitiken i Botkyrka, samt i Ung Vänster, där hon varit vice ordförande. Nooshi Dadgostar var också en av de ledande personerna i rörelsen Alby är inte till salu, som protesterade mot kommunens utförsäljning av hyresrätter i Botkyrka.

Vänsterpartiets kongress äger rum digitalt den 31/10-1/11 med sammanlagt 225 ombud utspridda runt om i landet.

Kontakter

Jessica Nordh, pressekreterare till Nooshi Dadgostar: 073-076 22 90
Vänsterpartiets presstjänst: 070- 620 00 64 (obs, ej sms)

Bilder

Om

Vänsterpartiet
Vänsterpartiet
Kungsgatan 84
112 27 Stockholm

070-620 00 64http://www.vansterpartiet.se

Vänsterpartiet är ett parti med rötter i den svenska arbetarrörelsen. Vi arbetar för rättvisa och jämställdhet. Vi tror att människor tillsammans kan skapa ett bättre samhälle.

Följ Vänsterpartiet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum