EFN Ekonomikanalen

Nordens högsta kontorshus öppnat i Malmö

Dela

29-våningshuset The Point i Hyllie ger Malmö en ny skyline. 110 meter högt är det inte bara Nordens högsta kontorshus utan även Sveriges sjätte högsta hus alla kategorier. Än så länge är cirka halva huset uthyrt. ”Den ursprungliga planen var att hälften skulle vara uthyrt när vi öppnade och det har vi lyckats med”, säger Martin Thelin, projektledarchef på Peab Fastighetsutveckling Syd.

The Point. Foto: Peab.
The Point. Foto: Peab.

Detaljplanen krävde att fastigheten skulle bli mellan 80 och 110 meter hög. Peab och Volito – som står bakom The Point – valde att maxa höjden.

”När man räknar på projektet så blir det bättre ekonomi ju mer yta man bygger. Det är mycket fasta kostnader”, säger Martin Thelin.

2019 blev ett rekordår i Malmö avseende nybyggda kontorsytor. Närmare 100 000 kvadratmeter färdigställdes. Allra hetast är Hyllie och det är mycket tack vare The Point med sina 21 000 kvadratmeter.

Trots den höga byggtakten i staden är vakanserna över lag låga.

”För nyproducerade kontor så är det generellt sett en god efterfrågan, det tycker jag. Vi har ju konkurrenter också som utvecklar nya kontor och min bild är att de flesta har lyckats ganska bra”, säger Martin Thelin.

I The Point återstår dock cirka halva ytan att hyra ut.

”Det här året är målet att hyra ut den andra hälften.”

Se hela inslaget här (2:43 min, nytt fönster) 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

The Point. Foto: Peab.
The Point. Foto: Peab.
Ladda ned bild

Länkar

Om

EFN Ekonomikanalen
EFN Ekonomikanalen
Blasieholmstorg 12
106 70 Stockholm

EFN ​Ekonomikanalen sprider kunskap om ekonomi. Vi vänder oss till den ekonomiintresserade allmänheten. Kanalen är rikstäckande, våra inslag och program är reklamfria och det kostar ingenting att ta del av våra program, reportage och intervjuer. Kanalen har utsetts till Sveriges bästa ekonomikanal tre år i rad. EFN drivs av en oberoende redaktion och ägs av Handelsbanken. 

Med våra fem lokalredaktioner är vi Sveriges enda rikstäckande ekonomikanal. Vi är stationerade i Umeå, Gävle, Stockholm, Göteborg och Malmö. 

Se oss på EFN.se och i sociala medier.

Länka gärna till vårt material. 

Följ EFN Ekonomikanalen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från EFN Ekonomikanalen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum