Socialdemokraterna

Nordiskt e-recept kan bli verklighet

Dela

Det måste bli enklare att hämta ut sin medicin även om man är i ett annat nordiskt land. Det har Nordiska rådet nu kommit överens om och frågan har drivits av socialdemokrater.

I Sverige används idag i allt högre utsträckning e-recept. Det gör det smidigt att hämta ut sin medicin när man är på resande fot inom landet. Men när man kommer till andra nordiska länder uppstår problem. Det vill nu Nordiska rådet ändra på.

- Vi har nu tagit ett steg närmare ett nordiskt e-recept. Förra året var jag i Oslo utan min medicin och som svensk medborgare var det inte möjligt att få ny medicin i Norge. Nu har Nordiska rådet beslutat att arbeta för att nordiska medborgare ska få e-recept i hela norden, säger Lars Mejern Larsson (S), ledamot i Nordiska rådet.

Nordiska rådet arbetar med frågor som ska göra det lättare att resa, gränspendla, flytta och arbeta i Norden.

- Tack vare hårt arbete från oss socialdemokrater i Nordiska rådet tar vi nu ytterligare ett steg för att göra det lättare för människor att röra sig i hela Norden. Med e-recept som fungerar i alla nordiska länder blir Norden lite mer integrerad, säger Per-Arne Håkansson (S), ledamot i Nordiska rådet.

Kontakt:

Johanna Kvist, Pressekreterare Socialdemokraterna

073-0927264, johanna.kvist@socialdemokraterna.se 

Om

Socialdemokraterna
Socialdemokraterna
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vill se ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och sjukvården, högre pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. Så bygger vi ett tryggare Sverige.

Följ Socialdemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraterna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum