Navet

Norge och Danmark är vinnarna på nordisk byggmarknad

Dela

Norge och Danmark väntas få den starkaste utvecklingen för den samlade volymen av påbörjade husbyggnadsinvesteringar i år, enligt NAVET Analytics kommande konjunkturrapport för Norden.

Norge och Danmark är vinnarna på nordisk byggmarknad, bild: Navet
Norge och Danmark är vinnarna på nordisk byggmarknad, bild: Navet

Norge och Danmark väntas få den starkaste utvecklingen för den samlade volymen av påbörjade husbyggnadsinvesteringar i år, enligt NAVET Analytics kommande konjunkturrapport för Norden.

I Norge och Danmark beräknas husbyggnadsvolymen att växa med 7-8 procent i år. Uppgången väntas ske på bred front men är extra stor inom industrins husbyggnadsinvesteringar. I Finland väntas husbyggnadsvolymen ligga kring 2019 års nivå medan prognosen för svenskt vidkommande pekar på en mindre nedgång, där särskilt en svag utveckling inom kontor- och handelslokaler påverkar prognosen. Sammantaget visar den nordiska byggmarknaden motståndskraft och god utvecklingstakt trots en orolig omvärld och ett turbulent år på många sätt. NAVET Analytics konjunkturrapport för de nordiska länderna kommer i slutet av december.

Källa: Marknadstrender Bygg Norden, NAVET Analytics

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Norge och Danmark är vinnarna på nordisk byggmarknad, bild: Navet
Norge och Danmark är vinnarna på nordisk byggmarknad, bild: Navet
Ladda ned bild

Länkar

Om

Navet
Navet
Järnvägsgatan 11
252 24 Helsingborg

042-16 90 30https://www.navet.se/

Navet är specialiserade affärskonsulter som sedan 1989 hjälpt kunder till Bättre Affärer inom tre samverkande affärsområden:

- NAVET Analytics
- NAVET Corporate finance
- NAVET Affärssystem

Navet är oberoende och verkar där du verkar. Som kund får du en unik lösning, för varje kund har sina speciella förutsättningar. Det handlar om nyfikenhet och vetgirighet. Att förstå just ditt företag och dess möjligheter. Att lyssna in för att kunna leverera bättre affärer. År efter år.

Följ Navet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Navet

Skåne i topp bland storstadslänen när det gäller husbyggnadsinvesteringar18.1.2021 09:00:00 CETPressmeddelande

I Skåne bedöms den samlade volymen påbörjade husbyggnadsinvesteringar för 2020 att landa strax över 2019 års volym. Det kan jämföras med de andra storstadslänen, Stockholm och Västra Götaland, där husbyggnadsinvesteringarna bedöms ha minskat med ca 3 respektive 10 procent. Det visar NAVET Analytics senaste konjunkturrapport för Sveriges byggmarknad, som levereras en gång i kvartalet.

Producerande företags interna processhantering är viktigast utifrån ett hållbarhetsperspektiv vid renovering och byggande11.1.2021 09:00:00 CETPressmeddelande

Viljan att renovera och bygga hållbart finns bland svenska konsumenter. Det visar studien ”Vem bryr sig om hållbar renovering?” som tagits fram av NAVET Analytics på uppdrag av Informationscentrum för hållbart byggande (ICHB) – ett initiativ från Boverket – och Svensk Byggtjänst där över en halv miljon konsumenter i Sverige studerats med hjälp av AI. Viljan för att renovera och bygga hållbart finns men vad tycker konsumenterna om vad producerande företag kan göra för hållbarheten?

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser4.1.2021 09:00:00 CETPressmeddelande

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum