Trafikverket

Norra länken stängs av innan öppningen på måndag

Dela

Från klockan 05.00 måndag 4 april går det att köra hela vägen från Essingeleden in i Norra länken och vidare norrut. Men för att kunna genomföra öppningen måste Norra länken delvis vara stängd från fredagen 1 april och fram till öppningen.

Det kommer att vara stora störningar i trafiken i Norrtullsområdet under helgen, från fredagen den 1 april klockan 22.00 till måndagen den 4 april klockan 05.00 då vi gör arbeten inför öppnandet.

−Undvik helst Klarastrandsleden och Norrtull helt under helgen, säger Lars Lilja, projektchef.

Om du kommer från Lidingö/Värtan kommer även Norra länken upp mot E4 Uppsalavägen att vara stängd natten till lördagen. Kör istället E4 norrut via Frescati, Bergshamraleden och Järva krog.

E4 Essingeleden norrgående kommer att ha störningar på nätterna men fungera normalt på dagtid under helgen.

Efter det att vi öppnat tunnlarna kan det ta ett tag innan alla trafikanter har vant sig vid den nya trafiklösningen. Det kan leda till trafikstörningar och längre restider.

Kontakter

Kontaktperson:
Lars Lilja, projektchef, 070-674 07 68
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Presstips: Trafikstörning Ölandsbron11.12.2017 09:00Pressmeddelande

Från tisdagen den 12 december till lördagen den 16 december utför Trafikverket mätningsarbeten på Ölandsbron. Det kräver att bron är fri från trafik under vissa perioder. Inmätningarna görs för kommande arbeten på högbrodelen under 2018. Framkomligheten kommer att vara begränsad på Ölandsbron mellan kl. 1 och kl. 4, med start natten mellan måndagen den 11 och tisdagen den 12 december. Vid normalt väder beräknas arbetet pågå till och med natten mellan torsdagen den 14 och fredagen den 15 december. Natten mellan fredag och lördag är aviserad som reserv, om vädret hindrar arbetet tidigare i veckan.  Trafikverket gör periodvis nödvändiga underhållsarbeten på Ölandsbron. Under åren 2016-2019 arbetar vi för att möjliggöra trygga och smidiga resor till och från Öland, idag och i framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum