Trafikverket

Norra länken stängs av innan öppningen på måndag

Dela

Från klockan 05.00 måndag 4 april går det att köra hela vägen från Essingeleden in i Norra länken och vidare norrut. Men för att kunna genomföra öppningen måste Norra länken delvis vara stängd från fredagen 1 april och fram till öppningen.

Det kommer att vara stora störningar i trafiken i Norrtullsområdet under helgen, från fredagen den 1 april klockan 22.00 till måndagen den 4 april klockan 05.00 då vi gör arbeten inför öppnandet.

−Undvik helst Klarastrandsleden och Norrtull helt under helgen, säger Lars Lilja, projektchef.

Om du kommer från Lidingö/Värtan kommer även Norra länken upp mot E4 Uppsalavägen att vara stängd natten till lördagen. Kör istället E4 norrut via Frescati, Bergshamraleden och Järva krog.

E4 Essingeleden norrgående kommer att ha störningar på nätterna men fungera normalt på dagtid under helgen.

Efter det att vi öppnat tunnlarna kan det ta ett tag innan alla trafikanter har vant sig vid den nya trafiklösningen. Det kan leda till trafikstörningar och längre restider.

Kontakter

Kontaktperson:
Lars Lilja, projektchef, 070-674 07 68
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
På Trafikverket jobbar cirka 8000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

 

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum