Trafikverket

Norrbotniabanan i Robertsfors

Dela

Trafikverket har tagit fram ett förslag för hur Norrbotniabanan ska dras från kommungränsen i Umeå upp till Robertsfors. Förslaget kommer att presenteras på ett samråd för allmänheten, tisdag 3 december.

Vid samrådet berättar vi bland annat om:

  • regionaltågstationens placering i Robertsfors
  • passage över Rickleån och golfbanan
  • Stanstorsvallens motionsspår
  • vägar och ersättningsvägar
  • framtida möjlig tågstation i Bygdeå


Datum
: tisdag 3 december, klockan 18.00

Plats: Centrumhuset i Robertsfors

Anmälan:

För bokning av enskilda intervjuer med Trafikverkets projektledare Helena Westberg (tillgänglig i Centrumhuset i Robertsfors mellan klockan 13:00-17:00), kontakta kommunikatör Monica Almgren, 072-141 14 78, monica.almgren@trafikverket.se.

Nyckelord

Kontakter

Monica Almgren, kommunikatör 072-141 14 78
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 9000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Påminnelse pressinbjudan: Ny Skurubro – för ökad framkomlighet och hållbart resande2.12.2019 10:54:15 CETPressinbjudan

Stockholm är en av Europas snabbast växande huvudstadsregioner. Det ställer höga krav på infrastrukturens anpassning. Trafikverket utvecklar, tillsammans med viktiga aktörer, samhället för att alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt - en förutsättning för regionen ska fortsätta att vara en attraktiv plats för alla att leva och arbeta i. Trafikverket vill tillsammans med Nacka kommun hälsa media varmt välkomna till en presentationsfika av den nya Skurubron – för ökad framkomlighet och hållbart resande. När: torsdagen den 5 december 2019, klockan 10.00 Var: Kvarnvägens ände mot Skurubron Deltagare Helena Sundberg, regionchef på Trafikverket region Stockholm Åse Wallin, projektledare för nya Skurubron på Trafikverket Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande på Nacka Kommun Lena Dahlstedt, stadsdirektör på Nacka kommun Efter presentationen finns möjligheten att intervjua deltagarna. Presslegitimation och föranmälan krävs. För anmälan, frågor och intervjuförfrågningar vänligen kontakt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum