Norrköpings kommun

Norrköping åter aktuellt för etablering av ny stor batterifabrik

Dela

Norrköping är i samverkan med Finspång återigen en av städerna som Northvolt AB ser som en kandidat när företaget förbereder ytterligare en stor etablering av en ny fabrik för litiumbatterier i Sverige. Fabriken beräknas ge jobb åt runt 2.500 personer.

–  Det är mycket glädjande att vi återigen får möjlighet att lämna in ett anbud om en så här stor etablering och vi kommer att göra allt vi kan för att tillmötesgå Northvolts önskemål. Det här är viktigt och väldigt bra för hela vår region och det handlar om väldigt många arbetstillfällen, säger kommunstyrelsens ordförande Olle Vikmång (S).

Redan 2017 fick Norrköping en förfrågan från Northvolt AB om mark för att bygga en stor fabrik för batteritillverkning. Den gången hamnade fabriken i Skellefteå. Nu står företaget inför ytterligare en satsning på en jätteanläggning för batteritillverkning. Även denna gång är Norrköping i samverkan med Finspång ett av alternativen som fått lämna anbud för en etablering. Samarbetet med Finspång är viktigt vad gäller kundunderlag och tillgång på kompetens.

Förutom ett markområde på minst 75 hektar så ställer Northvolt krav på bland annat elkraft, logistik och tillgång till vatten. Företaget trycker också på att det är viktigt med närhet till flygplats, bra skolor och bostäder. Dessutom betonar man vikten av stöd från lokalsamhället.

–  Det här är en viktig etablering för Norrköping. Vi föreslår Klinga som plats för etableringen. Vi tycker att det är mark som fyller de krav som Northvolt ställer. Nu ska vi fortsätta att jobba stenhårt för att få fabriken till Norrköping, säger näringslivsdirektör Pontus Lindblom.

Kontakt:
Olle Vikmång (S)
Titel: kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 070-687 15 38

Pontus Lindblom
Titel: näringslivsdirektör
Telefon: 070-667 27 40
______________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 070-204 23 59

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Anna Sjödahl – All denna jävla lycka16.9.2021 15:17:36 CEST | Pressinbjudan

Norrköpings Konstmuseum presenterar för första gången en omfattande retrospektiv med konstnären Anna Sjödahl. All denna jävla lycka samlar över fyrtio år av Anna Sjödahls rika konstnärskap genom ett stort och varierat urval av hennes måleri, teckning och skulptur. Politiskt laddade verk som Vår i Hallonbergen möter i utställningen mindre kända sidor som landskapsmåleriet från Ukna-dalen, reflektioner över gränsdragningen mellan konst/vetenskap och djupdykningen i hennes egen släkts kvinnoöden.

Ny uppsökande verksamhet riktat till unga i utsatta områden15.9.2021 13:30:00 CEST | Pressmeddelande

Nu har socialkontoret i Norrköpings kommun, på uppdrag av socialnämnden, påbörjat sin uppsökande verksamhet som riktar sig till ungdomar i utsatta områden. Målgruppen är barn och ungdomar som är i riskzonen för att utveckla, eller som redan har utvecklat, ett normbrytande beteende. Det uppsökande teamet ska aktivt söka upp barn och unga i de socialt utsatta områdena och prata med dem på deras villkor och utifrån barnets bästa. Allt i nära samverkan med bland annat polis, skolor och föreningar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum