Norrköpings kommun

Norrköping behöver Ostlänken i regionen

Dela

I dag gick Riksrevisionen ut med kritik mot planerna på höghastighetsjärnväg där man anser att analysen av alternativa lösningar på problemen med kapacitetsbrist och flygets miljöpåverkan inte har skett. Kritiken menar också att Ostlänken redan skulle ha beslutats, trots att inga politiska beslut är fattade ännu.

– Kritiken är obefogad. Ostlänken har egna nyttor och står för sig självt, oberoende av höghastighetsjärnvägen. Granskningen från Riksrevisionen har missat att alternativen för att lösa kapacitetsbristen redan har utretts under lång tid och att man kommit fram till att det är ny spårkapacitet som behövs, säger Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande.

Ostlänken ska gå mellan Linköping och Järna via Norrköping och Nyköping och är en del av höghastighetsprojektet med järnväg. Planeringen för Ostlänken är en del i att förbättra kommunikationen mellan regionerna och modernisera stambanornas kapacitet.
– Ostlänken är oerhört betydelsefull för Norrköping och för Östergötland som region. Framför allt ur ett hållbarhetsperspektiv där vi behöver stärka och förbättra järnvägen men också för att knyta regionerna närmare varandra. Ostlänken ger Norrköping ett bra strategiskt läge och skapar goda förutsättningar för vår samhällsplanering och stadsbyggnad, säger Fredrik Björkman (M), oppositionsråd, Norrköpings kommun.

Kontakt:
Lars Stjernkvist (S)
Titel: kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 070-527 26 27

Fredrik Björkman (M)
Titel: oppositionsråd
Telefon: 072-593 50 94

_________________________________________
Avsändare: Fanny Miles, presskommunikatör
Telefon: 072-584 55 69

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum