Norrköpings kommun

Norrköping blir värdstad för internationell musikkonferens

Dela

Den 27 september står Norrköping värdstad för Sound Diplomacys Music City Forum – en internationell konferens för städer som arbetar med musik som en del av stadsutvecklingen. Det är första gången Sound Diplomacy arrangerar ett eget event i Norden och de har valt att samarbeta med Norrköping som UNESCO City of Music.

Foto: Erik Lambot, fotograf Kulturnatten 2018
Foto: Erik Lambot, fotograf Kulturnatten 2018

– Det är enormt roligt att Sound Diplomacy väljer att samarbeta med Norrköping. De var här under både Sweden live och Where´s the music 2018, och nu vill de själva bjuda in musikbransch, organisationer, politiker och tjänstemän för samtal om musiklivets möjligheter,säger Sandra Wall, projektledare på näringslivskontoret.

– We’re thrilled to be bringing our Music Cities Forum to Norrkoping for its first edition in Sweden and Scandinavia. We hope this will lead to the region developing globally leading music policies to support artists, businesses and everyone living there, säger Shain Shapiro, grundare av Sound Diplomacy.

Konferensen riktar sig till både offentliga och privata aktörer med koppling till musik och/eller stadsutveckling. Rent konkret innebär den också att omkring 250 internationella gäster intar staden.

– Det här eventet bidrar ytterligare till att Norrköping synliggörs som musikstad, och förhoppningsvis även till att allt fler Norrköpingsbor upptäcker att vi tack vare vårt rika musikliv är en del av ett omfattande internationellt nätverk. I förlängningen är det betydelsefullt då ett levande musikliv bland annat kopplas till tillväxt, mötesplatser, trygghet och nattekonomi. Dessutom är det alltid ett privilegium att få visa vår stad för besökare från världens alla hörn, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S).

– Vi hoppas på en stark regional och nationell närvaro. Förutsättningarna i Norden skiljer sig en hel del från andra platser på grund av allt från väder och bidrag till lagar och publiksiffror, så det ska bli intressant med ett forum med fokus på ”oss”, säger Sandra Wall.

Resultatet från konferensen samlas i en rapport som Norrköping kan använda i den fortsatta utvecklingen som musikstad. Konferensens gäster kommer även att välkomnas att ta del av, eller delta i, Kulturnattens utbud samma helg.

Kontakt:
Sandra Wall
Titel: projektledare på näringslivskontoret med ansvar för utvecklingen av kulturella, kreativa näringar samt Musikhuvudstaden
Telefon: 011-15 16 27

Lars Stjernkvist (S)
Titel: kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 070-527 26 27

Sound Diplomacy:
Sound Diplomacy arbetar globalt med musikstäder för att förbättra förutsättningarna för tillväxt genom musiklivet. De tar bland annat uppdrag från FN, EU och städer, och skriver exempelvis rapporter och policies, samt arrangerar event.
Läs mer om Sound Diplomacy 

____________________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Bilder

Foto: Erik Lambot, fotograf Kulturnatten 2018
Foto: Erik Lambot, fotograf Kulturnatten 2018
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum