Norrköpings kommun

Norrköping deltar i kampanjen ”16 dagar mot våld”

Dela

Kampanjen”16 dagar mot våld” inleds 25 november och sätter fokus på alla former av våld mot kvinnor. I år tas bland annat människohandel för sexuella ändamål upp.

En av tre kvinnor i världen drabbas någon gång under sin livstid av fysiskt våld och våld mot kvinnor är både komplext och mångfaldigt. Det sträcker sig över alla gränser, inom och utom familjen och ger långvariga konsekvenser, såväl för de drabbade som för samhället. I år blir det sjätte året i rad som Norrköping deltar i arrangemanget.

– Våld mot kvinnor är ett omfattande problem världen över och Norrköping är inget undantag, vi möter dagligen utsatta kvinnor, säger Maja Höjer, enhetschef vid Frideborg och kvinnoboendet Elsa.

För att sätta fokus på problematiken och visa motstånd mot alla former av våld mot kvinnor deltar Norrköpings brottsförebyggande råd, Frideborg, Zonta, Kvinnojouren samt Soroptimisterna i den internationella kampanjen ”16 dagar mot våld”. Kampanjen inleds den 25 november som är den internationella dagen mot våld mot kvinnor, och avslutas den 10 december.

– Vi är ett antal organisationer som på olika sätt vill manifestera kampen mot våldet under denna period. Vi vill sprida kunskap om våldet och dess konsekvenser och vi vill visa att vi är många som står upp i kampen mot våldet, säger Maja Höjer.

I år tas bland annat människohandel för sexuella ändamål upp och i förvaltningshuset Rosen blir det den 27 november en föreläsning med Simon Häggström, kriminalinspektör och författare till böckerna  ”Nattstad” och Skuggans lag”. Rubriken på föreläsningen är  ”Människohandel i Sverige idag – en rapport från verkligheten”.

Kontakt:
Irene Norling
Titel: styrelseledamot, Zonta
Telefon: 070-619 10 13

Maja Höjer
Titel: enhetschef Frideborg och kvinnoboendet Elsa
Telefon: 073-020 23 50
_________________________________________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum