Norrköpings kommun

Norrköping får ny servicestation för tömning av latrin- och gråvatten från husbilar/husvagnar

Dela

Som en del av Norrköpings miljö- och klimatarbete har kommunstyrelsen tagit beslut om säga ja till ett medborgarförslag om att inrätta en servicestation för tömning av latrin- och gråvatten från husbilar/husvagnar.

Kommunen får återkommande förslag och frågor kring att inrätta en servicestation. Nu väljer vi att satsa på att stärka våra tjänster på det här området, det som en del i att vara en hållbar och attraktiv turiststad, säger kommunstyrelsen ordförande Olle Vikmång (s)

Bakgrunden till beslutet är ett medborgarförslag där förslagsställaren beskriver att det inte finns någon möjlighet till latrin- och gråvattentömning för husbilar/husvagnar i Norrköping. Förslagsställaren föreslår därför att kommunen ska inrätta en servicestation för latrin- och gråvattenstömning på en lämplig plats i Norrköping som husbils /husvagnsägare kan ha tillgång till dygnet runt.

Som en del av kommunens miljö- och klimatarbete och för att ytterligare stärka Norrköping som en hållbar och attraktiv turiststad väljer kommunstyrelsen att bifalla medborgarförslaget.

 Förvaltningen får nu i uppdrag att utreda hur kommunen ska erbjuda service för gråvatten och latrintömning. Kostnaden för att kunna erbjuda den nya tjänsten är inte beräknad i nuläget, utan beror på val av plats, kapacitet och variant av station, säger kommunalråd Karin Jonsson (C)

Kontakt:
Olle Vikmång (S)
Titel: kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 070-687 15 38

Karin Jonsson (C)
Titel: kommunalråd
Telefon: 073-205 42 60
___________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
telefon: 072-584 72 15

 

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum