Norrköpings kommun

Norrköping flaggar för Ukraina

Dela

För att visa stöd till Ukraina och det ukrainska folket så har kommunfullmäktiges presidium idag tagit beslut om att hissa den Ukrainska flaggan och FN flaggan vid Rådhuset.

Bild: Norrköpings kommun.
Bild: Norrköpings kommun.

Vi vill på det här sättet visa vår solidaritet med det ukrainska folket och landet Ukraina som ju också ligger väldigt nära oss geografiskt. Rysslands agerande strider mot folkrätten och vi stödjer den svenska regeringens kraftfulla fördömande av den ryska aggressionen, säger kommunfullmäktiges ordförande Maria Sayeler Behnam (S).

Flaggningen kommer att ske vid Rådhuset mot Tyska torget och kommer till en början att pågå fram till och med måndag 28 februari.

Kontakt:
Maria Sayeler Behnam (S)
Titel: kommunfullmäktiges ordförande
Telefon: 073-896 15 86

__________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

 

 

 

Bilder

Bild: Norrköpings kommun.
Bild: Norrköpings kommun.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Kultur- och fritidsnämndens stipendiater utsedda20.5.2022 14:40:00 CEST | Pressmeddelande

Den 19 maj beslutade kultur- och fritidsnämnden vilka nio personer som tilldelas årets stipendier inom kultur- och idrottsområdet. Årets Moa Martinson stipendium gick till konstnären Sahar Burhan. Den unge violinisten Vidar Karlsvärd och arkitektstudenten Carl Danielsson fick kulturstipendierna till unga lovande talanger. Boxaren Lucin Seropian, NBK Akilles fick Pernilla Wibergs stipendium och Jonas Jacobssons stipendium gick i år till simmaren Emil Kernen, Norrköpings kappsimningsklubb.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum