Norrköpings kommun

Norrköping fortsatt i tillväxttoppen

Dela

Norrköping når även i år en topplacering bland Östergötlands kommuner i kreditupplysningsföretaget Synas utmärkelse för bästa tillväxt. Priset går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

Att Norrköpings näringsliv år efter år placerar sig i tillväxttoppen visar att vi har ett starkt och mångsidigt näringsliv i kommunen. Detta är en förutsättning för att vi ska utvecklas och vara konkurrenskraftiga. Det gör oss starkare, säger näringslivsdirektör Pontus Lindblom.

Priset Bästa Tillväxt har delats ut av Syna sedan 2007 och går till den kommun i varje län där företagen har bäst tillväxt. I år är det Mjölby som tar hem förstaplatsen och Norrköping placerar sig på andra plats bland Östergötlands 13 kommuner. Norrköping kom på andra plats även 2018 och på första plats året innan.

 Vi har många små företag i många olika branscher i Norrköping vilket gör att vårt näringsliv inte blir lika konjunkturkänsligt. Att företagen i Norrköping under flera år i rad stått för en hög tillväxt visar att näringslivet i Norrköping är starkt och bidrar till regionens tillväxt säger kommunalråd Reidar Svedahl (L)

I undersökningen granskas företagens bokslut vilket visar hur det har gått för näringslivet i kommunerna. Tre olika värden mäts. Det handlar om andelen företag som ökat sin omsättning med över fem procent mellan de två senaste årsredovisningarna, andelen företag som ökat antalet anställda under samma period och andelen företag som går med vinst enligt den senaste årsredovisningen.

Syna mäter företagens faktiska resultat vilken innebär att det är en riktigt bra värdemätare på hur näringslivet faktiskt går. Nu gäller det att vi som kommun också jobbar hårt för att stärka vår relation med näringslivet ytterligare, säger Pontus Lindblom.

Kontakt:
Pontus Lindblom
Titel: näringslivsdirektör
Telefon: 0706-67 27 40

Reidar Svedahl (L)
Titel: kommunalråd
Telefon: 070-643 83 33

_______________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

 

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum