Norrköpings kommun

Norrköping klättrar i Lärarförbundets rankning

Dela

Norrköpings kommun stiger i Lärarförbundets skolranking Bästa skolkommun och klättrar från plats 181 till plats 141. Lärartäthet och andel barn i förskolan hör till kommunens styrkor. Det finns även områden där kommunen tappar placeringar.

Lärarförbundet genomför varje år en undersökning av landets 290 kommuner för att utse den bästa skolkommunen. I Lärarförbundets undersökning har Norrköpings kommun en god rankning vad gäller andel barn i förskola, lärartäthet, friska lärare och meritvärdet för årskurs nio. Lägre placeringar har kommunen bland annat fått gällande andelen elever som fullföljer gymnasiet på 3 år, resurser till undervisning och nivån på lärarlönerna.

– Det är glädjande att vi går framåt. När det gäller andelen elever som fullföljer gymnasiet så har det ökat något jämfört med tidigare år och vi kommer fortsätta arbetet framåt. Här handlar det bland annat om att närvarofrämjande arbete och tydligare uppföljning av mål och resultat, säger Kikki Liljeblad (S), kommunalråd och ordförande för barn- och utbildningsnämnden.

– Det är positivt att vi klättrar i rankningen och att områden som andel friska lärare, kommunen som huvudman, lärartäthet och meritvärdet i årskurs 9 ökar. Det är ett kvitto på det kvalitetsarbete som har gjorts både på enhetsnivå och inom den centrala organisationen. Vårt gemensamma fokus är att fortsätta utveckla och förbättra kvaliteten inom verksamheten. Vi har också med oss perspektivet att fortsätta sätta fokus på minskad sjukfrånvaro, ökad samverkan och att stärka vår attraktivitet som arbetsgivare, säger Sofie Lindén, utbildningsdirektör.

Hela rankningen finns på Lärarförbundets webbplats, www.lararforbundet.se

Årets rankning är den sista som Lärarförbundet genomför.

Kontakt:

Sofie Lindén
Titel: utbildningsdirektör, Norrköpings kommun
Telefon: 0725-81 28 00 

Kikki Liljeblad (S)
Titel: kommunalråd och ordförande utbildningsnämnden, Norrköpings kommun
Telefon: 0706-28 59 28 

___________________________________________________
Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 0725-97 09 00

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum