Norrköpings kommun

Norrköping klättrar i miljöranking

Dela

Norrköping avancerar i rankingen över Sveriges bästa miljökommuner. Staden klättrar över 30 placeringar i tidningen Aktuell hållbarhets årliga ranking.

Norrköping rankas i år som 26:e bästa miljökommun. En klättring med 31 placeringar från 2018 då staden placerade sig på plats 57 bland Sveriges 290 kommuner. I gruppen ”större städer och kommuner nära större stad” placerar sig Norrköping på plats 13 av 108.

 Det här visar att vi är på rätt väg och Norrköping stärker sin position som en stark miljökommun. Vi jobbar strategiskt för att minska alla typer av negativ miljöpåverkan och vi tar också fram planer för att kunna anpassa vår redan byggda miljö för kommande klimatförändringar, säger kommunalråd Karin Jonsson (C).

Tidningen Aktuell hållbarhet rankar sedan 2009 miljöarbetet i Sveriges kommuner. Rankingen bygger på en enkät som tidningen genomför. Den består av 25 frågor och en följdfråga. Frågorna i enkäten handlar om bland annat klimat, transporter och livsmedel. Dessutom baseras rankingen också på uppgifter från ett antal offentliga källor, bland annat Naturvårdsverket, Livsmedelsverket och stiftelsen Håll Sverige rent.

 Det är kul att det miljöarbete vi gör också syns i den här rankingen. Samtidigt fortsätter vi kommunens arbete med att förbättra miljön på flera områden. Just nu arbetar vi bland annat med att minska vår användning av plast, säger Karin Faxér, utredare inom miljö- och hållbarhet på Norrköpings kommun.

Här kan du läsa mer om kommunrankingen.

Kontakt:
Karin Jonsson (C)
Titel: kommunalråd
Telefon: 073-205 42 60

Karin Faxér
Titel: utredare inom miljö- och hållbarhet
Telefon: 073-020 14 86

_______________________________________________________________________________
Andreas Åsenheim; presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum