Norrköpings kommun

Norrköping laddar inför årets Kulturnatten+

Dela

Fredag den 24 september går startskottet för årets Kulturnatten+ som i år blir en långhelg. Under tre dagar erbjuds Norrköpingsborna och besökarna mer än 240 kulturella programpunkter. I år finns programmet både i tryckt och digital form.

Foto: Norrköpings kommun
Foto: Norrköpings kommun

De senaste månaderna har det varit stor aktivitet bland Kulturnattens drygt 100 arrangörer. Folkhälsomyndighetens restriktioner ligger kvar under Kulturnatten+, vilket innebär att både arrangörer och besökare behöver ta ansvar för att minska smittspridningen.

– Vi har haft bra dialoger med våra arrangörer, och känner oss trygga med att alla tar sitt ansvar och ser till att evenemangen sker inom restriktionens ramar. Vi räknar också med att våra besökare fortsatt håller avstånd och stannar hemma om de inte är helt friska, säger Carita Nord Isgren, projektledare för Kulturnatten+.

Carita Nord Isgren upplever en stor glädje och förväntan hos både arrangörer och besökare inför Kulturnatten+.

– Många har längtat efter Kulturnatten och att få gå ut och ta del av Norrköpings fantastiska kulturliv. Årets program är fullmatat med programpunkter för alla smaker. Vi ser fram emot en fin Kulturnatten+ där besökare och kulturarrangörer äntligen får mötas igen, säger hon.

I år finns programmet både digitalt (se länk nedan) och i tryckt form. Det tryckta programmet, liksom årets affisch samt vykort, finns att hämta hos arrangörer och på kommunens infopoints; Cnema, Visualiseringscenter C, Norrköpings stadsbibliotek, Hageby bibliotek, Norrköpings konstmuseum, Norrköpings stadsmuseum, Arbetets museum, Kontaktcenter, Rådhuset och pressbyråerna vid Norrköpings resecentrum och på Repslagaregatan.

– Jag blir faktiskt tårögd när jag tittar igenom årets program. Kulturen lever som aldrig förr i Norrköping. Jag ser fram emot att gå ut i kulturnattsvimlet och uppleva kultur live igen, säger Maria Modig, kultur- och fritidsdirektör.

Årets program och mer information on Kulturnatten+ hittar du här

Kontakt:
Carita Nord Isgren
Titel: evenemangskoordinator, kultur- och fritidskontoret
Telefon: 073 - 020 20 60

Maria Modig
Titel: kultur- och fritidsdirektör
Telefon: 011- 15 29 26

________________________________________________________
Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 072-597 09 00

Bilder

Foto: Norrköpings kommun
Foto: Norrköpings kommun
Ladda ned bild
Lördag kl. 19-23 blir det musik i ett av skyltfönsterna hos Willes El . Foto: Norrköpings kommun
Lördag kl. 19-23 blir det musik i ett av skyltfönsterna hos Willes El . Foto: Norrköpings kommun
Ladda ned bild
På Knäppingborgsgatan finns det ett engagerat program på Antikvariatet, Vaxkupan och Popsi. Foto: Norrköpings kommun
På Knäppingborgsgatan finns det ett engagerat program på Antikvariatet, Vaxkupan och Popsi. Foto: Norrköpings kommun
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Problem med elevjournaler anmäls enligt lex Maria20.10.2021 17:00:00 CEST | Pressmeddelande

Elevhälsans medicinska insatser gör en anmälan enligt Lex Maria till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Anmälan gäller brister i överföringen av elevuppgifter från systemet som används för skolans administration till verksamhetssystemet för elevernas medicinska journaler. Ett hundratal elever inom grund- och gymnasieskolorna har antingen fått sin journal på fel skola, journaler på två skolor samtidigt eller ingen journal alls.

Pressinbjudan: Satsning på utbildning i första hjälpen till psykisk hälsa11.10.2021 15:44:55 CEST | Pressinbjudan

Pandemin har bidragit till att den psykiska ohälsan har ökat bland många barn och unga. Därför kommer Norrköpings kommun under hösten att erbjuda utbildningen Mental Health First Aid (MHFA) med inriktning ungdom. Dessutom har Norrköpings kommun nu antaget en ny regional strategi för suicidprevention. Utifrån den kommer en lokal riktlinje för Norrköping nu att tas fram.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum