Norrköpings kommun

Norrköping söker friidrotts-SM 2022

Dela

Norrköpings kommun kommer tillsammans med Tjalve IF ansöka om att få arrangera friidrotts-SM 2022. Om Norrköping får arrangemanget kommer tävlingarna att hållas på Norrköpings nya friidrottsarena vid Himmelstalund.

– Norrköping är en stark evenemangsstad. Det visade vi inte minst i samband med att O-Ringen arrangerades här tidigare i år. Samtidigt har vi under året invigt en ny och modern friidrottsarena. Tjalve IF har frågat kommunen om vi tillsammans kan arrangera SM. Vi ser positivt på det och kommunen kommer att ställa sig bakom att söka arrangemanget, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Olle Johansson (S).

Friidrotts-SM är den största nationella tävlingen i friidrott och innehåller i dagsläget 36 individuella grenar för damer och herrar. Tävlingen avgörs under tre dagar i augusti månad och runt 700 idrottare beräknas delta i tävlingarna. Arrangemanget roterar mellan olika städer. I Norrköping arrangerades det senast 1906, då på Idrottsparken. Det är svenska idrottsförbundet som äger evenemanget men de lägger värdskapet på lokala arrangörsföreningar.

Om friidrotts-SM förläggs till Norrköping kommer Tjalve IF att vara värd och huvudarrangör tillsammans med Norrköpings kommun.

– Ett SM i friidrott skulle betyda mycket både för friidrotten lokalt och i regionen. Nu har vi i Tjalve inlett ett starkt samarbete med kommunen om att lämna in en ansökan för SM 2022 vilket känns väldigt bra. Med vår nya fina arena är det tid att sätta Norrköping på kartan som en stark arrangör och en trevlig värdstad, säger Anna Palmerius, ordförande i Tjalve IF.

Den totala kostnaden för Norrköpings kommun för planering och genomförande beräknas uppgå till 1 400 000 kronor. Kostnaden fördelas, inom ramen, på de ansvariga kontoren uppdelat över två år, 2021 och 2022.

– Ett SM i Norrköping skulle ytterligare stärka oss som evenemangstad. Det drar många människor till staden och bidrar till positiva effekter inom flera olika branscher i det lokala näringslivet. Sedan skulle det naturligtvis också ge Norrköpingsborna möjlighet att se idrott av toppklass också, säger näringslivsdirektör Pontus Lindblom.

Ansökan ska vara inne senast 20 januari 2020 och beslutet kommer sedan i slutet av mars 2020.

Kontakt:
Olle Johansson (S)
Titel: ordf kultur- och fritidsnämndens
Telefon: 0730-20 17 20

Pontus Lindblom
Titel: näringslivsdirektör
Telefon: 0706-67 27 40

Anna Palmerius
Titel: ordförande Tjalve IF
Telefon: 0705-11 54 36
__________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Nyckelord

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Norrköpings kommun skapar samverkansformer för att nå längre i arbetet med bortförda barn26.2.2020 09:58:34 CETPressmeddelande

I både Norrköpings kommun och andra kommuner är det inte ovanligt att en eller flera skolbänkar står tomma efter längre lov. I flera av dessa fall finns misstanke om att barnet förts bort för att könsstympas, giftas bort eller skickas på ett så kallat uppfostringsläger. Norrköping kraftsamlar nu för att hitta arbetsformer som mer effektivt förhindrar att barn förs bort och hålls kvar mot sin vilja.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum