Norrköpings kommun

Norrköping stolt värdstad för EM-kval i ungdomsfotboll

Dela

Idrottsstaden Norrköping har återigen fått förtroendet att ta emot ett stort evenemang – EM-kvalet för P18-landslagen – och idag den 17 november spelas den första matchen. Det är Sverige, Ukraina, Kosovo och Cypern som kommer att tävla mot varandra, och Norrköpings kommun vill passa på att önska alla lagen både ett stort lycka till och en fin upplevelse i Norrköping.

Pressbild från Svenska Fotbollsförbundet
Pressbild från Svenska Fotbollsförbundet

Totalt rör det sig om sex matcher där fem spelas i Norrköping och en i Linköping. Matcherna i Norrköping arrangeras i samverkan mellan IFK Norrköping, Svenska Fotbollsförbundet och Norrköpings kommun. 

– Jag önskar alla spelare varmt välkomna till Norrköping! Utöver de viktiga matcherna hoppas jag som kommunstyrelsens ordförande att våra internationella gäster även får chansen att ta del av vår vackra stad och dess fantastiska utbud. Att vara värdstad för olika evenemang är så mycket mer än själva evenemanget, även om det självklart står i fokus. Besöksnäringen i Norrköping är väldigt betydelsefull i detta och bidrar till att sprida en positiv bild av Norrköping även utanför landets gränser, säger Sophia Jarl (M), kommunstyrelsens ordförande.

– Det har varit väldigt roligt att arbeta tillsammans med IFK Norrköping och Svenska Fotbollsförbundet med det här, och som idrottsstad hoppas vi även på många kommande samarbeten framöver. Att kunna medverka till att Norrköpingsborna får möjlighet att på olika vis ta del av högklassig idrott är någonting som betyder mycket för oss och som vi arbetar fokuserat med, säger Tommy Karlsson, evenemangsstrateg.

Kvalet i Norrköping pågår mellan den 17:e och 23:e november och hålls inför EM för P18 på Malta 2023. Det svenska P18-landslaget inleder i den första matchen i Norrköping, och möter då Cypern. För att nå nästa runda i EM-kvalet behöver man komma topp två i gruppen eller bli den bästa grupptrean.

Mer information om samverkan via IFK Norrköpings hemsida

Spelschema för EM-kvalet:

  • Ukraina – Kosovo 17/11 klockan 13:00, PlatinumCars Arena
  • Cypern – Sverige 17/11 klockan 18:30, PlatinumCars Arena
  • Ukraina – Cypern 20/11 klockan 13:00, PlatinumCars Arena
  • Sverige – Kosovo 20/11 klockan 18:30, PlatinumCars Arena
  • Sverige – Ukraina 23/11 klockan 18:00, PlatinumCars Arena
  • Kosovo – Cypern 23/11 klockan 18:00, Linköping Arena

Kontakt:

Sophia Jarl (M)
Titel: kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 0725-83 69 66

Tommy Karlsson (sakkunnig)
Titel: evenemangsstrateg
Telefon: 011-15 50 32

________________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Bilder

Pressbild från Svenska Fotbollsförbundet
Pressbild från Svenska Fotbollsförbundet
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

 Norrköpings kommun har omkring 145 000 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 13 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2022-2026 styrs Norrköpings kommun av borgerlig samverkan, som består av M, KD och L. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum