Norrköpings kommun

Norrköping syns i Almedalen

Dela

Tjugo personer på tjugo kvadrat. Hur skapas en hållbar stadsdel? Hur utvecklas framtidens logistikkluster? Och så ett snack om regionens musik- och filmnäring på frammarsch. Allt detta och mycket mer diskuteras när företrädare för Norrköpings kommun är på plats i Visby för Almedalsveckan.

Bild: Norrköpings kommun
 

Inför årets upplaga av Almedalsveckan deltar Norrköpings kommun i många seminarier och debatter runt om i Visby. Kommunens engagemang koncentreras främst till tre arenor: East Sweden Arena, Business Arena Almedalen samt Svenska Dagbladet. Fokus ligger på stadsutveckling, infrastruktur och näringsliv, men företrädarna för kommunen deltar även i arrangemang där ämnen som skolan och integration debatteras.

– Som kommun finns de flesta ämnen under vårt paraply. Samtidigt har vi en tydlig ambition om kommunens deltagande i Almedalen. Vi vill berätta om de styrkor och utmaningar som Norrköping har som bostads- och arbetsmarknad, och dela med oss av vår kunskap och lärdomar. Under politikerveckan i Visby finns goda möjligheter till det – även om konkurrensen om uppmärksamheten förstås är mycket tuff, säger Louise Flygt, kommunikationsdirektör.

East Sweden Arena är ett samarbete mellan Norrköpings, Linköpings och Motala kommun, region Östergötland och Östsvenska Handelskammaren. Arenans program har bred spännvidd, allt från tillväxt, artificiell intelligens och besöksnäring till jämställdhet och spruckna underliv kommer att diskuteras på scenen.

På Business Arena samlas kommuner, myndigheter och företag från hela Sverige som vill utbyta idéer och erfarenheter inom fastighets- och samhällsfrågor, bostadsförsörjning, stadsplanering och handel.

– Det händer otroligt mycket i Norrköping och jag är glad att få vara en av kommunens företrädare på plats och prata om våra möjligheter till tillväxt och utveckling genom nya företag och invånare. Almedalen är en myllrande mötesplats, men Norrköping har goda chanser att visa upp våra framtidsplaner och knyta viktiga kontakter, säger Pontus Lindblom, näringslivsdirektör, som under veckan representerar Norrköpings kommun på flera seminarier.

Därtill kommer Norrköpings kommun finnas med i Svenska Dagbladets tält i Almedalen. Stadsplaneringsnämndens ordförande Kikki Liljeblad (S) deltar där i ett seminarium, ”Hur ska framtidens nya städer byggas och planeras på ett hållbart sätt?”, om Norrköpings stadsutveckling kopplat till infrastruktur och bygget av Ostlänken.

Bifogat finns en sammanfattning över Norrköpings kommuns engagemang i Almedalen.

Program för East Sweden Arena

Program för Business Arena Almedalen

Kontaktperson:
Louise Flygt
Titel: kommunikationsdirektör
Telefon: 076-128 11 94

_________________________________________________________________________________
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

Nyckelord

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Let's create Norrköping! 
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag. 
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let's create Norrköping!

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum