Norrköpings kommun

Norrköpings arbete med socialt utfallskontrakt får internationell uppmärksamhet

Dela

Norrköpings kommuns arbete med sociala investeringar och Sveriges första utfallskontrakt var en av finalisterna till det europeiska politikerpriset ”Innovation in Politics Awars” som delades ut i Berlin 4 december. Kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S) är projektägare.

 Jag känner mig hedrad att få representera Norrköpings kommuns arbete med sociala investeringar och arbetet med det sociala utfallskontraktet i det här sammanhanget. Det är en verksamhet som verkligen behövs och gör nytta. Jag delar den här framgången med alla medarbetare som varit med i arbetet, säger Lars Stjernqvist.

Innovation in Politicals Awards delas ut av den oberoende stiftelsen The Innovation of Political Institute. Med priset vill stiftelsen uppmärksamma och stödja politiker i Europa som har modet att bryta ny mark, är nyskapande och når resultat. Det oavsett politisk tillhörighet och vilken nivå politikerna arbetar på.

Priset delas ut inom de åtta kategorierna civilisation, demokrati, mänskliga rättigheter, gemenskap, ekologi, välstånd, jobb och livskvalitet. Totalt i samtliga kategorier fanns det ursprungligen 400 projektidéer. En jury bestående av 1000 personer röstade fram åttio finalister, tio i varje kategori, som samtliga var inbjudna till prisutdelningen i Berlin. I kategorin välstånd, där Norrköpings kommuns arbete var en av finalisterna, vann till slut ett projekt från Litauen.

 Det är jätteroligt att Norrköpings arbete med socialt utfallskontrakt uppmärksammas internationellt. Under evenemanget i Berlin fick vi möjlighet att dela våra erfarenheter och inspireras av många andra spännande projekt från olika delar av Europa, säger Elvira Ekström.

Här kan du läsa mer om kommunens arbete med sociala investeringar och socialt utfallskontrakt

Här kan du läsa mer om Innovation in Politicals Awards

Kontakt:
Lars Stjernqvist (s)
Titel: kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 070-527 26 27

Elvira Ekström
Titel: samordnare för Norrköpings sociala investeringsfond
Telefon: 011- 15 13 91

___________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Norrköpings kommun överklagar Arbetsmiljöverkets förbud29.7.2020 15:52:00 CESTPressmeddelande

Arbetsmiljöverket har förbjudit användningen av visir utan CE-märkning eller med tillfälligt tillstånd från Arbetsmiljöverket. Det efter ett tillsynsbesök på hemtjänstenheten Bygdevägen 15. Om visiren används av medarbetarna på enheten tvingas kommunen betala 100 000 kronor. När visiren köptes in hade Arbetsmiljöverket meddelat att arbetsgivare inte riskerar sanktionsavgifter för skyddsutrustning som saknar CE-märkning eller tillfälligt tillstånd.

Väcker nyfikenhet för Norrköping9.7.2020 13:00:00 CESTPressmeddelande

Näringslivet i Norrköping har stått inför stora utmaningar under våren. Pandemin har begränsat företagarnas möjligheter till tillväxt och utveckling. Norrköpings kommun arbetar med flera delar för att stötta näringslivet. I dagarna har en infopunkt placerats vid Kolmårdens djurpark där fyra feriearbetare och personal från kontaktcenter finns behjälpliga för att berätta om Norrköping. Syftet är att väcka intresset för Norrköping och stärka besöksnäringen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum