Norrköpings kommun

Norrköpings kommun accelererar sin AI-resa genom nytt partnerskap med AI Sweden

Dela

Norrköpings kommun går nu genom det kommunala bolaget Norrköping Science Park med som ny partner till AI Sweden, Sveriges nationella centrum för tillämpad artificiell intelligens. Det här innebär att Norrköping nu på allvar kommer att vara med och accelerera AI-tillämpningen i hela det svenska samhället och göra Sverige internationellt konkurrenskraftigt.

Foto: Norrköpings kommun
Foto: Norrköpings kommun

– Partnerskapet i AI Sweden är ett väldigt viktigt steg i vår framtida utvecklingsresa inom AI och digitalisering. Det innebär att såväl samhälle som näringsliv får en möjlighet att accelerera nyttjandet av AI och dess möjligheter. Detta skapar i sin tur konkurrensfördelar och ökad livskvalitet i samhället, vilket är både bra och viktigt för Norrköpings utveckling, säger Pontus Lindblom, näringslivsdirektör vid Norrköpings kommun och vd för Norrköping Science Park.

I ett inledande skede kommer Norrköping Science Park nyttja partnerskapet genom att föra diskussion med intressenter i Norrköping kopplat till möjligheterna med AI. Här rör det sig inte minst om statliga verk och myndigheter som Sjöfartsverket, Migrationsverket och Transportstyrelsen. Partnerskapet, där kommunen går in med 250 000 kronor, gäller i ett år med förhoppning om ytterligare två. Norrköpings kommun och Norrköping Science Park gör detta i nära samverkan med Linköpings kommun och Linköping Science Park som är värdorganisation för AI Swedens östra nod.

– Vi är mycket glada att kunna välkomna Norrköpings kommun som ny partner. Kommunerna är en viktig pusselbit för att kunna accelerera användningen av AI i Sverige och få ut nyttan till våra medborgare. Vi hoppas att snabbt kunna bidra till Norrköpings egen AI-resa med hjälp av våra resurser och vårt nationella partnernätverk, säger Mikael Ljungblom, kommunikations- och public affairschef för AI Sweden.

Om AI Sweden

AI Sweden är Sveriges nationella centrum för tillämpad artificiell intelligens, stödd av den svenska regeringen och den offentliga och privata sektorn över hela landet. AI Swedens uppdrag är att påskynda användningen av AI till förmån för samhället, landets konkurrenskraft och för alla som bor i Sverige.

Kontakt:

Pontus Lindblom

Titel: näringslivsdirektör Norrköping kommun och vd Norrköping Science Park

Telefon: 070-667 27 40

___________________________________________________________

Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon:072-597 09 00

Bilder

Foto: Norrköpings kommun
Foto: Norrköpings kommun
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Anna Sjödahl – All denna jävla lycka16.9.2021 15:17:36 CEST | Pressinbjudan

Norrköpings Konstmuseum presenterar för första gången en omfattande retrospektiv med konstnären Anna Sjödahl. All denna jävla lycka samlar över fyrtio år av Anna Sjödahls rika konstnärskap genom ett stort och varierat urval av hennes måleri, teckning och skulptur. Politiskt laddade verk som Vår i Hallonbergen möter i utställningen mindre kända sidor som landskapsmåleriet från Ukna-dalen, reflektioner över gränsdragningen mellan konst/vetenskap och djupdykningen i hennes egen släkts kvinnoöden.

Ny uppsökande verksamhet riktat till unga i utsatta områden15.9.2021 13:30:00 CEST | Pressmeddelande

Nu har socialkontoret i Norrköpings kommun, på uppdrag av socialnämnden, påbörjat sin uppsökande verksamhet som riktar sig till ungdomar i utsatta områden. Målgruppen är barn och ungdomar som är i riskzonen för att utveckla, eller som redan har utvecklat, ett normbrytande beteende. Det uppsökande teamet ska aktivt söka upp barn och unga i de socialt utsatta områdena och prata med dem på deras villkor och utifrån barnets bästa. Allt i nära samverkan med bland annat polis, skolor och föreningar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum