Norrköpings kommun

Norrköpings kommun avbryter upphandlingen av Norrköping Airport

Dela

Norrköpings kommun avbryter upphandlingen av flygplatsverksamheten inom Norrköping Airport för att utforma en ny lämplig väg framåt.

Det var strax innan sommaren som upphandlingsprocessen påbörjades av flygplatsen.

I upphandlingsprocessen skulle intressenter som ville delta, först lämna in en särskild ansökan, för att senare få lämna in ett anbud.

När ansökningstiden för upphandlingen gått ut var det endast ett företag som ansökt om att få lämna in anbud. Anbudsansökan innehöll ett antal reservationer som inte följer föreskrifterna i det selektiva upphandlingsförfarandet inom Lag om offentlig upphandling. Detta medförde att upphandlingen fått avbrytas eftersom ingen annan anbudsansökan kommit in.

– Det är tråkigt att vi inte kom i mål med upphandlingen. Nu kommer vi att analysera bakomliggande faktorer i den här processen för att så snabbt som möjligt kunna presentera hur vi går vidare, säger Olle Vikmång (S) kommunstyrelsens ordförande och ordförande för Rådhus AB.

Flygplatsverksamheten fortsätter tills vidare att bedrivas enligt nuvarande driftform.

– Att upphandlingen har avbrutits påverkar inte det löpande arbetet som görs inom flygplatsverksamheten och bolaget utan den fortsätter som tidigare, säger Anna Thörn, kommundirektör och vd för Rådhus AB.

Kontakt:

Anna Thörn
Titel: kommundirektör och vd för Rådhus AB
Telefon: 073-020 20 36

Olle Vikmång (S)
Titel: kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 070-687 15 38 

___________________________________________

Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 072-597 09 00

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Anna Sjödahl – All denna jävla lycka16.9.2021 15:17:36 CEST | Pressinbjudan

Norrköpings Konstmuseum presenterar för första gången en omfattande retrospektiv med konstnären Anna Sjödahl. All denna jävla lycka samlar över fyrtio år av Anna Sjödahls rika konstnärskap genom ett stort och varierat urval av hennes måleri, teckning och skulptur. Politiskt laddade verk som Vår i Hallonbergen möter i utställningen mindre kända sidor som landskapsmåleriet från Ukna-dalen, reflektioner över gränsdragningen mellan konst/vetenskap och djupdykningen i hennes egen släkts kvinnoöden.

Ny uppsökande verksamhet riktat till unga i utsatta områden15.9.2021 13:30:00 CEST | Pressmeddelande

Nu har socialkontoret i Norrköpings kommun, på uppdrag av socialnämnden, påbörjat sin uppsökande verksamhet som riktar sig till ungdomar i utsatta områden. Målgruppen är barn och ungdomar som är i riskzonen för att utveckla, eller som redan har utvecklat, ett normbrytande beteende. Det uppsökande teamet ska aktivt söka upp barn och unga i de socialt utsatta områdena och prata med dem på deras villkor och utifrån barnets bästa. Allt i nära samverkan med bland annat polis, skolor och föreningar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum