Norrköpings kommun

Norrköpings kommun avvecklar stabsläget

Dela

Norrköpings kommun har på grund av coronapandemin arbetat i stabsläge sedan den 13 mars. Nu avvecklar kommunen stabsläget och återgår i ordinarie organisation.

Syftet med att kommunen gick upp i stabsläge var att stödja, leda och samordna kommunens övergripande insatser under krisen. Att stabsläget avvecklas beror på minskad smittspridning och att verksamheterna upplever en minskad påverkan som går att hantera inom den ordinarie organisationen.

Det betyder inte att faran är över och det är fortsatt viktigt att alla fortsätter att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Kommunen kommer att snabbt kunna återgå till stabsläge om behov skulle uppstå.

 Efter en mycket intensiv period är vi nu tacksamma över att kunna avveckla stabsläget och att det arbete som pågår kan hanteras inom ordinarie organisation. Vi har dragit flera lärdomar under tiden vi varit i stabsläge. Som vikten av gemensamma lägesbilder, uthållighet, samverkan, och kommunikation. Vi är också redo att snabbt gå upp i stabsläge igen om behov skulle uppstå. Jag vill samtidigt passa på att tacka alla medarbetare för helhjärtade insatser i samband med den pågående coronapandemin, säger Martin Andreae kommundirektör.

Norrköpings kommuns beslut att gå ur stabsläget gäller med omedelbar verkan.

Kontakt:
Martin Andreae
Kommundirektör
Telefon: 073-020 28 58

Richard Tjernström
Säkerhetschef
Telefon: 011-15 10 72

__________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Norrköpings kommun stöttar näringslivet inför julhandeln27.11.2020 13:30:00 CETPressmeddelande

För att stötta handeln i Norrköping föreslår kommunen att tillfälligt och utan avgift för näringsidkarna, ta bort de utpekade försäljningsplatserna. Detta möjliggör att fler ska kunna nyttja den allmänna platsmarken till försäljning och varuexponering, till exempel möjlighet att flytta ut försäljningen från butiken. – Den lokala handeln har drabbats väldigt hårt av de restriktioner som råder och behöver stöd för att ens överleva. Genom att göra det möjligt att kunna bedriva försäljning utomhus eller erbjuda smidig upphämtning, kan människor lättare hålla avstånd och samtidigt stötta detaljhandeln i Norrköping, säger Karin Jonsson (C), ordförande i tekniska nämnden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum