Norrköpings kommun

Norrköpings kommun bjuder in civilsamhället till möte om Ukraina

Dela

Norrköpings kommun bjuder nu in civilsamhället till ett första möte om stöttning av de flyktingar som nu kommer från Ukraina. Syftet är att få till en första insats för de som kommer till kommunen.

Bakom inbjudan står en nybildad arbetsgrupp på kultur- och fritidskontoret som ska koordinera samverkan med civilsamhället. Ett av gruppens första initiativ är alltså att bjuda in till ett möte med representanter för en mängd organisationer och föreningar.

–  Norrköpings kommun ser civilsamhället som en viktig del i arbetet med mottagande av flyktingar och flera organisationer har många års erfarenhet av den här typen av arbete, säger kommunalråd med ansvar för integrationsfrågor, Eva-Britt Sjöberg (KD).

Under mötet kommer det att informeras om kommunens roll och arbete med flyktingmottagande. De inbjudna, representanter för civilsamhället, kommer också att få möjlighet att berätta om sina erfarenheter, vad de redan gör och vilka möjligheter de har att hjälpa till.

–  Målet med mötet är att få till en första insats för de som kommer till kommunens korttidsboende. Det kan till exempel handla om psykosocialt stöd, det mänskliga mötet och om olika aktiviteter i anslutning till boendet, säger Åsa-Karin Svensson, verksamhetschef på kultur- och fritidskontoret.

De organisationer som bjuds in till det första mötet är: Ukrainska föreningen Östergötland, Rädda Barnen, War Child Sverige, Röda korset, Svenska kyrkan, ABF, Studiefrämjandet, Sensus, Studieförbundet Vuxenskolan, Bilda, RF/SISU, Eneby Bollklubb, Östra Eneby scoutkår, Norrköpings bågskytteförening, KFUM och Frivilligcentralen.

Det första mötet hålls 29 mars. Samtidigt förbereds ett större möte för civilsamhället längre fram.

Kontakt:
Åsa-Karin Svensson
Titel: verksamhetschef kultur, event och fritid, kultur- och fritidskontoret.
Telefon:011-15 29 08

Eva-Britt Sjöberg (KD)
Titel: kommunalråd med ansvar för integrationsfrågor
Telefon: 076-762 03 53

____________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 073-584 72 15

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Kultur- och fritidsnämndens stipendiater utsedda20.5.2022 14:40:00 CEST | Pressmeddelande

Den 19 maj beslutade kultur- och fritidsnämnden vilka nio personer som tilldelas årets stipendier inom kultur- och idrottsområdet. Årets Moa Martinson stipendium gick till konstnären Sahar Burhan. Den unge violinisten Vidar Karlsvärd och arkitektstudenten Carl Danielsson fick kulturstipendierna till unga lovande talanger. Boxaren Lucin Seropian, NBK Akilles fick Pernilla Wibergs stipendium och Jonas Jacobssons stipendium gick i år till simmaren Emil Kernen, Norrköpings kappsimningsklubb.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum