Norrköpings kommun

Norrköpings kommun erbjuder hyresrabatt för utsatta branscher

Dela

Som en del av stödet till företagare som drabbats hårt av Covid-19 har Norrköpings kommun beslutat att erbjuda hyresgäster hos kommunen rabatt på hyran för verksamhetslokaler.

– Vi vet att många företag har det tufft under pandemin och tittar hela tiden på hur vi kan stötta. Att ge rabatt på hyran för lokaler ger företagen sänkta kostnader. En åtgärd vi hoppas ska underlätta och göra de möjligt för de företagare som har det tufft att reda ut pandemin ekonomiskt, säger tekniska nämndens ordförande Karin Jonsson (C).

Stödet riktar sig till branscher som varit mest utsatta under pandemin, till exempel inom restaurang- och servicesektorerna. För hyresgästerna innebär det att hyran kan sänkas med upp till 50 procent för månaderna januari till mars 2021. En ny ansökan kan sedan göras för april till juni under förutsättning att det nationella beslutet som ligger till grund för detta förlängs.

Sedan tidigare har Norrköpings kommun beslutat om att ta bort avgiften för markupplåtelser för uteserveringar och torghandel under hela 2020 och 2021. Även för serveringstillstånden har avgiften tagits bort under samma period.

Senast den 15 juni ska verksamheter som hyr sin lokal från kommunen ha skickat in en ansökan om stödet i form av reducerad hyra.

– För att ta del av hyresnedsättningen ansöker man skriftligen till kommunen, säger Anna Selander, samhällsbyggnadsdirektör. Detta sker enklast genom att man mailar till samhallsbyggnadskontoret@norrkoping.se. För att vi ska kunna fatta snabba beslut krävs att man i samband med sin ansökan visar att man tillhör en bransch som omfattas genom att bifoga underlag från bolagsregistret. De nedsatta hyrorna kommer att betalas tillbaka successivt allt eftersom beslut fattas hos oss, säger samhällsbyggnadsdirektör Anna Selander.

Kontakt:
Karin Jonsson (C)
Titel: kommunalråd
Telefon: 073-205 42 60

Anna Selander
Titel: samhällsbyggnadsdirektör
Telefon: 072-465 20 54
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­___________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Norrköpings kommun nysatsar och förstärker sitt fokus på företag22.6.2021 14:03:56 CEST | Pressmeddelande

Norrköpings kommun planerar flera företagsfrämjande satsningar som ska leda till snabbare och bättre service, samt stärka och växla upp samarbetet mellan företag, offentlig sektor och forskning. För att förstärka effekten utförs även organisatoriska förändringar och tillförsel av medel. Målet är ett förbättrat näringslivsklimat, samt fler arbetsplatser och arbetstillfällen. Idag, tisdagen den 22 juni, genomförde Norrköpings kommun en pressträff för att berätta mer om satsningarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum