Norrköpings kommun

Norrköpings kommun erbjuder medarbetare möjlighet till vaccination under arbetstid

Dela

Samtliga månadsavlönade medarbetare inom Norrköpings kommun och inom de kommunala bolagen kommer att erbjudas att vaccinera sig på betald arbetstid. Detta för att möjliggöra att fler vaccinerar sig och för att underlätta personalförsörjningen samt bidra till att minska trycket på vården.

Det är av stort samhällsintresse att bidra till minskad smittspridning av covid-19. Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, förordar därför en generös inställning från arbetsgivarnas sida vad gäller att låta medarbetare inom kontaktnära yrken vaccinera sig på betald arbetstid. Detta har Norrköpings kommun tagit fasta på och väljer att utöka möjligheten till att innefatta samtliga månadsavlönade medarbetare, även de som inte arbetar i kontaktnära yrken.

– Det är viktigt att alla hjälps åt för att stoppa smittspridningen. Vi vill hjälpa till så mycket vi bara kan, och har därför tagit ett koncernbeslut att möjliggöra för alla medarbetare att vaccinera sig under arbetstid, säger Anna Thörn, kommundirektör.

Vid vaccination under arbetstid ska dialog alltid föras med närmaste chef, så att det ur verksamhetssynpunkt är möjligt att lämna verksamheten under pågående arbetspass. De som är timavlönade ges också möjligheten att vaccinera sig, om man arbetar och tillhör ett kontors bemanningsenheteller vikariebank.

Kontakt:
Anna Thörn
Titel: kommundirektör
Telefon: 0730-20 20 36
E-post: anna.thorn@norrkoping.se

____________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon:0730-20 17 18

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Hur mår Norrköpings ungdomar? Resultat och analys av ungdomsenkäten Om mig17.5.2021 09:27:42 CEST | Pressmeddelande

Coronapandemin har påverkat livet och samhället på många olika sätt, inte minst för unga. En ny rapport från kommunstyrelsens kontor visar att ungdomars hälsa har påverkats både positivt och negativt av pandemin. De flesta ungdomar i Norrköping är nöjda med sin fritid och ser positivt på framtiden, samtidigt ökar den psykiska ohälsan, framförallt bland tjejer på gymnasiet.

Sammanfattning av Norrköpings kommuns arbete i samband med covid-19 vecka 187.5.2021 14:05:01 CEST | Pressmeddelande

Norrköpings kommun arbetar med fortsatt beredskap för att förhindra och hantera eventuell smittspridning samt andra konsekvenser av coronapandemin. Här följer en sammanfattning av kommunens arbete under vecka 18. Läget är allvarligt och kommunen vill uppmana alla att handla ensamma, hålla avstånd, följa restriktioner och rekommendationer samt stanna hemma vid minsta symtom.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum