Norrköpings kommun

Norrköpings kommun erbjuder medarbetare möjlighet till vaccination under arbetstid

Dela

Samtliga månadsavlönade medarbetare inom Norrköpings kommun och inom de kommunala bolagen kommer att erbjudas att vaccinera sig på betald arbetstid. Detta för att möjliggöra att fler vaccinerar sig och för att underlätta personalförsörjningen samt bidra till att minska trycket på vården.

Det är av stort samhällsintresse att bidra till minskad smittspridning av covid-19. Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, förordar därför en generös inställning från arbetsgivarnas sida vad gäller att låta medarbetare inom kontaktnära yrken vaccinera sig på betald arbetstid. Detta har Norrköpings kommun tagit fasta på och väljer att utöka möjligheten till att innefatta samtliga månadsavlönade medarbetare, även de som inte arbetar i kontaktnära yrken.

– Det är viktigt att alla hjälps åt för att stoppa smittspridningen. Vi vill hjälpa till så mycket vi bara kan, och har därför tagit ett koncernbeslut att möjliggöra för alla medarbetare att vaccinera sig under arbetstid, säger Anna Thörn, kommundirektör.

Vid vaccination under arbetstid ska dialog alltid föras med närmaste chef, så att det ur verksamhetssynpunkt är möjligt att lämna verksamheten under pågående arbetspass. De som är timavlönade ges också möjligheten att vaccinera sig, om man arbetar och tillhör ett kontors bemanningsenheteller vikariebank.

Kontakt:
Anna Thörn
Titel: kommundirektör
Telefon: 0730-20 20 36
E-post: anna.thorn@norrkoping.se

____________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon:0730-20 17 18

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Norrköpings äldreboenden är klara med vaccinationerna22.2.2021 08:00:00 CETPressmeddelande

Vaccineringen av de boende inom särskilt boende för äldre i Norrköping är klar sedan någon vecka tillbaka. Alla boende har erbjudits vaccin, de som haft möjlighet och tackat ja till vaccination har nu fått både första och andra dosen. – Det känns jättebra och är en milstolpe att vara i hamn med vaccinering för våra boende på särskilt boende som tackat ja till vaccination, säger Anneli Granath, områdeschef, särskilt boende, vård- och omsorgskontoret.

Pingstkyrkan, kultur, allmännyttan och vardagshjältar pryder kaktusparken i år19.2.2021 15:30:41 CETPressmeddelande

Pingstkyrkan får i år pryda kaktusplanteringen i Carl Johan park. I Hörsalsparken kommer kaktusplanteringen prydas av Kvartersteatern för sitt engagemang att berika kulturlivet i Norrköping, samt Hyresbostäder för sitt arbete att säkerställa en trygg boendemiljö för norrköpingsborna. – Vi vill hylla pingstkyrkan för sina 100 år och för sitt arbete och betydelse för Norrköping, säger Karin Jonsson (C), jurymedlem i jurygruppen för kaktusplanteringen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum