Norrköpings kommun

Norrköpings kommun har fått indikationer om en möjlig cybersäkerhetsincident i kommunens IT-miljö

Dela

Norrköpings kommun har fått indikationer om en möjlig cybersäkerhetsincident i kommunens IT-miljö. Arbete med att analysera effekter av detta samt riskminimera eventuella konsekvenser pågår.

Norrköpings kommun har vidtagit alla nödvändiga åtgärder och undersöker, tillsammans med externa experter, vad som inträffat samt arbetar med att riskminimera eventuella konsekvenser. I nuläget är inte kommunens tjänster till invånare och medarbetare påverkade. Kommunens krisledning har också aktiverats, för att snabbt kunna ge ett övergripande stöd om situationen skulle eskalera.

 – I Norrköpings kommun har vi genom åren utfört flera insatser för att stärka vår IT-säkerhet och våra rutiner. Det gör att vi är förberedda för olika scenarier om det skulle bli så att vi skulle hamna i ett försvårat läge, säger Anna Selander, tillförordnad kommundirektör.

Norrköping har gjort en frivillig redovisning till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

 

Kontakt:
Anna Selander
Titel: tillförordnad kommundirektör
Telefon: 072-465 20 54

__________________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

 Norrköpings kommun har omkring 145 000 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 13 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2022-2026 styrs Norrköpings kommun av borgerlig samverkan, som består av M, KD och L. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Galapremiär för filmen DOGBORN23.1.2023 11:49:54 CET | Pressmeddelande

DOGBORN är Isabella Carbonells långfilmsdebut som regissör och Silvana Imams skådespelardebut. Filmen hade världspremiär i kritikerveckan under Venedigs filmfestival där den hyllades av internationella kritiker och belönades med pris för Bästa regissör under 40. Den 9 februari har filmen galapremiär på Cnema i Norrköping med inbjudna gäster. Filmen är inspelad i Norrköping och har fått stöd av Norrköpings filmfond.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum