Norrköpings kommun

Norrköpings kommun hyllar Malin Baryard Johnsson efter OS-guldet i laghoppning

Dela

Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson och Henrik von Eckermann är guldtrion som i lördags tog hem ett OS-guld i laghoppning. Sveriges OS-guld i laghoppning är det första på närmare hundra år. För Norrköpingsbon Malin Baryard Johnsson var OS i Tokyo hennes femte olympiad, och guldet hennes andra OS-medalj efter silvret i Aten 2004.

Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

– Det är sjävklart fantastiskt roligt, och vi från kommunens sida är oerhört stolta över Malin och hennes lagkamrater. Malin är en viktig förebild för många barn och ungdomar, särskilt unga flickor, och hon har genom sina framgångar satt både ridsporten och Östergötland på kartan. Givetvis vill vi hylla henne vilket vi bland annat kommer att göra under den traditionsenliga guldmiddagen i höst, men redan imorgon tisdag får hon blommor och en tårtcheck. Vi kommer också att hylla henne på våra evenemangstavlor och med Rådhusets klockspel under augusti, säger Kikki Liljeblad (S), 1:e vice ordförande kommunstyrelsen.

Malin Baryard Johnsson har sedan tidigare ett OS-silver, två VM-silver och två EM-silver. Lördagens seger blev Sveriges tredje guldmedalj i Tokyo och nionde medalj totalt.

Om det blir något firande framöver där även allmänheten kan vara med är beroende av rådande restriktioner.

 

Kontakt:

Kikki Liljeblad (S)
Titel:
1:e vice ordförande kommunstyrelsen
Telefon:
070-687 15 38
________________________________________________________

Avsändare:
Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 072-597 09 00

Bilder

Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån
Ladda ned bild
Foto:: Bildbyrån
Foto:: Bildbyrån
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Anna Sjödahl – All denna jävla lycka16.9.2021 15:17:36 CEST | Pressinbjudan

Norrköpings Konstmuseum presenterar för första gången en omfattande retrospektiv med konstnären Anna Sjödahl. All denna jävla lycka samlar över fyrtio år av Anna Sjödahls rika konstnärskap genom ett stort och varierat urval av hennes måleri, teckning och skulptur. Politiskt laddade verk som Vår i Hallonbergen möter i utställningen mindre kända sidor som landskapsmåleriet från Ukna-dalen, reflektioner över gränsdragningen mellan konst/vetenskap och djupdykningen i hennes egen släkts kvinnoöden.

Ny uppsökande verksamhet riktat till unga i utsatta områden15.9.2021 13:30:00 CEST | Pressmeddelande

Nu har socialkontoret i Norrköpings kommun, på uppdrag av socialnämnden, påbörjat sin uppsökande verksamhet som riktar sig till ungdomar i utsatta områden. Målgruppen är barn och ungdomar som är i riskzonen för att utveckla, eller som redan har utvecklat, ett normbrytande beteende. Det uppsökande teamet ska aktivt söka upp barn och unga i de socialt utsatta områdena och prata med dem på deras villkor och utifrån barnets bästa. Allt i nära samverkan med bland annat polis, skolor och föreningar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum