Norrköpings kommun

Norrköpings kommun och näringslivet arbetar fram ny näringslivsstrategi

Dela

Norrköpings kommun har bjudit in näringslivet i Norrköping för att i två steg tillsammans arbeta fram en näringslivsstrategi. Arbetet påbörjades under onsdagen genom en workshop uppdelad i två pass, på Louis de Geer.

Att låta näringslivet få möjlighet att påverka och vara delaktiga i den fortsatta utvecklingen för Norrköpings näringsliv är grundläggande för att skapa ett gott näringslivsklimat. En gemensam och kommunövergripande näringslivsstrategi möjliggör den långsiktiga och hållbara tillväxten i näringslivet. Genom workshopen är förhoppningen också att uppnå bättre samverkan mellan politik, näringsliv och kommun.
– Nu är det oerhört viktigt att Norrköpings kommun och näringslivet tillsammans stakar ut riktningen för vår framtida utveckling av staden, människorna och näringslivet. För oss är detta en av årets absolut viktigaste dagar och jag ser fram emot fortsatta arbetet med strategin tillsammans med näringslivet, säger Pontus Lindblom, näringslivsdirektör.

Arbetet med en näringslivsstrategi sker i två steg. I ett första skede diskuteras analys av nuläge. För att göra analysen så komplett som möjligt genomförs fördjupade intervjuer och enkätundersökningar tillsammans med näringslivet. Under den workshop som kommer att äga rum i oktober kommer en handlingsplan att arbetas fram.
– Engagemanget från Norrköpings näringsliv är helt fantastiskt. Jag är säker på att vi lyckas med framtida utmaningar och mål om vi är lyhörda och regelbundet lyssnar in näringslivets behov. Jag ser fram emot alla personliga möten och vår gemensamma utvecklingsresa, säger Jessica Stille, enhetschef näringslivsavdelningen, Norrköpings kommun.

Inbjudan har skickats brett för att nå alla delar av Norrköpings näringsliv. Dagen för vardera workshop är uppdelad i två pass med begränsat antal deltagare till 50 personer under varje del, för att möta Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Kontakt:
Pontus Lindblom
Titel: näringslivsdirektör
Telefon: 011-15 12 74

Jessica Stille
Titel: enhetschef och projektledare, näringslivsavdelningen
Telefon: 011-15 30 33

______________________________________________
Avsändare: Fanny Miles, presskommunikatör
Telefon: 072-584 55 69

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Hur mår Norrköpings ungdomar? Resultat och analys av ungdomsenkäten Om mig17.5.2021 09:27:42 CEST | Pressmeddelande

Coronapandemin har påverkat livet och samhället på många olika sätt, inte minst för unga. En ny rapport från kommunstyrelsens kontor visar att ungdomars hälsa har påverkats både positivt och negativt av pandemin. De flesta ungdomar i Norrköping är nöjda med sin fritid och ser positivt på framtiden, samtidigt ökar den psykiska ohälsan, framförallt bland tjejer på gymnasiet.

Sammanfattning av Norrköpings kommuns arbete i samband med covid-19 vecka 187.5.2021 14:05:01 CEST | Pressmeddelande

Norrköpings kommun arbetar med fortsatt beredskap för att förhindra och hantera eventuell smittspridning samt andra konsekvenser av coronapandemin. Här följer en sammanfattning av kommunens arbete under vecka 18. Läget är allvarligt och kommunen vill uppmana alla att handla ensamma, hålla avstånd, följa restriktioner och rekommendationer samt stanna hemma vid minsta symtom.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum