Norrköpings kommun

Norrköpings kommun och näringslivet arbetar fram ny näringslivsstrategi

Dela

Norrköpings kommun har bjudit in näringslivet i Norrköping för att i två steg tillsammans arbeta fram en näringslivsstrategi. Arbetet påbörjades under onsdagen genom en workshop uppdelad i två pass, på Louis de Geer.

Att låta näringslivet få möjlighet att påverka och vara delaktiga i den fortsatta utvecklingen för Norrköpings näringsliv är grundläggande för att skapa ett gott näringslivsklimat. En gemensam och kommunövergripande näringslivsstrategi möjliggör den långsiktiga och hållbara tillväxten i näringslivet. Genom workshopen är förhoppningen också att uppnå bättre samverkan mellan politik, näringsliv och kommun.
– Nu är det oerhört viktigt att Norrköpings kommun och näringslivet tillsammans stakar ut riktningen för vår framtida utveckling av staden, människorna och näringslivet. För oss är detta en av årets absolut viktigaste dagar och jag ser fram emot fortsatta arbetet med strategin tillsammans med näringslivet, säger Pontus Lindblom, näringslivsdirektör.

Arbetet med en näringslivsstrategi sker i två steg. I ett första skede diskuteras analys av nuläge. För att göra analysen så komplett som möjligt genomförs fördjupade intervjuer och enkätundersökningar tillsammans med näringslivet. Under den workshop som kommer att äga rum i oktober kommer en handlingsplan att arbetas fram.
– Engagemanget från Norrköpings näringsliv är helt fantastiskt. Jag är säker på att vi lyckas med framtida utmaningar och mål om vi är lyhörda och regelbundet lyssnar in näringslivets behov. Jag ser fram emot alla personliga möten och vår gemensamma utvecklingsresa, säger Jessica Stille, enhetschef näringslivsavdelningen, Norrköpings kommun.

Inbjudan har skickats brett för att nå alla delar av Norrköpings näringsliv. Dagen för vardera workshop är uppdelad i två pass med begränsat antal deltagare till 50 personer under varje del, för att möta Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Kontakt:
Pontus Lindblom
Titel: näringslivsdirektör
Telefon: 011-15 12 74

Jessica Stille
Titel: enhetschef och projektledare, näringslivsavdelningen
Telefon: 011-15 30 33

______________________________________________
Avsändare: Fanny Miles, presskommunikatör
Telefon: 072-584 55 69

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Brister i hantering av ärende till socialnämndens behandlingsutskott29.10.2020 11:00:00 CETPressmeddelande

Ett ärende som var anmält till socialnämndens behandlingsutskott togs inte upp på sammanträdet trots att handlingarna skickats in. Ärendet rörde en person som var omedelbart omhändertagen enligt lagen om vård av missbrukare (LVM). Eftersom ärendet inte togs upp på sammanträdet skickades inte ansökan in till rätten varpå personen var fortsatt frihetsberövad i ungefär tolv timmar. Socialkontoret ser allvarligt på händelsen och anmäler till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) enligt lex Sarah.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum