Norrköpings kommun

Norrköpings kommun planerar åtgärder med anledning av de skärpta råden

Dela

Under torsdagen meddelade Folkhälsomyndigheten, Länsstyrelsen och Region Östergötland att råden i Östergötland skärps. Orsaken är att smittspridningen av coronaviruset åter går väldigt snabbt. Norrköpings kommun anpassar nu sin verksamhet utifrån de lokala allmänna råden.

Under torsdagskvällen sammanträdde kommunens krisledningsnämnd, och kommunledningen arbetar just nu med att se över vilka åtgärder som behöver vidtas. Det rör sig bland annat om stängning av ett antal verksamheter som badhus, bibliotek och museum. Åtgärderna kommer att gälla så länge de skärpta råden i Östergötland råder – i första hand till och med den 19 november.

I samband med de nya råden har krisledningen inom Norrköpings kommun aktiverats för att snabbt kunna möta upp behov och fatta nödvändiga beslut för att stötta verksamheterna.

– Vi är nu i ett mycket allvarligt läge. Därför behöver vi vidta dessa åtgärder för att som kommun bidra till att snabbt minska smittspridningen i samhället. Samtidigt gäller det att alla invånare och besökare följer de nya råden. I varje enskilt läge behöver man ta ett eget ansvar och tänka på hur man själv bäst kan agera för att bidra till att minska risken för smitta, säger Martin Andreae, kommundirektör.

Med anledning av den ökade smittspridningen av Covid-19 i Östergötlands län har vård- och omsorgskontoret beslutat om att uppmana närstående att vara restriktiva med besök i verksamheten.

– Kommunen avråder besök till särskilt boende för äldre samt till grupp- eller serviceboende. Det är viktigt att vi hjälps åt och att alla nu följer de rekommendationer som vi ger, säger Magnus Johansson, vård- och omsorgsdirektör.

Imorgon fredag kommer Norrköpings kommun att informera om vilka åtgärder som genomförs med anledning av de skärpta råden.

Kontakt:
Martin Andreae
Titel: kommundirektör
Telefon: 0730-20 28 58

Magnus Johansson
Titel: vård- och omsorgsdirektör
Telefon: 0730-20 23 00

Richard Tjernström
Titel: säkerhetschef
Telefon: 0730-78 20 67

_____________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Invigning av Norrköping Light Festival24.11.2021 10:09:23 CET | Pressmeddelande

Fredag den 26 november klockan 16:00 invigs Norrköping Light Festival 2021. För sjunde året i rad hälsar Norrköpings kommun alla välkomna till detta uppskattade evenemang, som skänker ljus och glädje till både Norrköpingsbor och besökare. Invigningen livesänds digitalt på Visit Norrköpings och Norrköping Light Festivals facebooksidor. Samtidigt blir Norrköping ljusare genom satsningen Tillsammans lyser vi upp Norrköping.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum