Norrköpings kommun

Norrköpings kommun redo att ta emot elever från Kunskapsljuset

Dela

Skolinspektionen har beslutat att återkalla godkännandet för Föreningen Al-Noor Al-Islamia, som idag driver den fristående skolan Kunskapsljuset i Norrköping. Norrköpings kommun kommer nu att erbjuda skolans elever plats på en kommunal skola.

Kunskapsljuset har idag 103 elever och Skolinspektionens beslut innebär att Al-Noor Al-Islamia inte får driva skolan Kunskapsljuset eller fritidshemmet vidare. Utbildningskontoret och berörda skolenheter kommer att ta emot eleverna och se till att de känner sig välkomna på sina nya skolor.

–  Det är så klart en utmaning när en fristående skola tvingas stänga. Beslutet att dra in skolans tillstånd är Skolinspektionens och utbildningskontoret i Norrköpings kommun ansvarar nu för alla berörda elever får en plats i en kommunal skola från vårterminen 2022, säger utbildningsdirektör Sofie Lindén.

Skolinspektionens beslut gäller från den 7 januari 2022. Skolinspektionen är den myndighet som inspekterar och gör tillsyn på skolor samt ser till att skolorna följer gällande lagar och regler.

Norrköpings kommun har skyldighet att erbjuda alla barn i kommunen en skolplats. Oavsett om eleverna går i kommunal eller fristående skola så har kommunen ansvar att se till att barnen får sin utbildning. Vårdnadshavare, folkbokförda i Norrköpings kommun, som har barn på friskolan Kunskapsljuset kommer inom kort att få information om hur de kan önska skola och efter det erbjudas skolplats på någon av kommunens skolor.

–  Erbjudandet om plats utgår från var det finns lediga platser samt var eleverna bor. Aktuella mottagande skolor ska nu förbereda ett bra välkomnade för varje ny elev, säger Sofie Lindén.

Kontakt:
Sofie Lindén
Titel: utbildningsdirektör, Norrköpings kommun
Telefon: 072-581 28 00 
__________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum