Norrköpings kommun

Norrköpings kommun satsar på Halloween

Dela

Den 5-6 november bjuder Norrköpings kommun på ett helt nytt Halloweenkoncept. Halloweenpromenaden ”En förskräckligt ljuvlig vandring” i Industrilandskapet är ett led i Norrköpings kommuns besöksnäringsstrategi för att locka besökare till staden.

Foto: Happy events
Foto: Happy events

 – Många av hotellen i stan har redan en hög beläggning under höstlovsveckan och vi vill skapa mervärde till besökarna. Halloweenpromenaden är en unik aktivitet som blir ett spännande komplement till det övriga stora utbud som finns under veckan på våra andra besöksmål, säger Christina Leinonen, näringslivsutvecklare för besöksnäringen i Norrköpings kommun.

Halloweenpromenaden ”En förskräckligt ljuvlig vandring” arrangeras av det upphandlade evenemangsbolaget Happy events i samarbete med Norrköpings kommun. Den 5-6 november mellan klockan 16:00-21:00 kan man gå promenaden som startar vid Holmentornet och avslutas vid Värmekyrkan.

– Det är jättekul att vi på Happy och vår samarbetspartner Padab får vara en del av den utvidgade satsning som kommunen gör kring Halloween och Industrilandskapet. Vi hoppas att besökarna ska uppskatta vår läskiga vandring, säger Stefan Papangelis, VD på Happy.

Inför årets höstlov har Norrköpings kommun haft flera sponsrade inlägg på sociala medier riktat specifikt mot barnfamiljer i Mälardalen. För att driva invånare och besökare till restaurang och handel kommer man under höstlovet också, i samverkan med några av stadens restauranger, erbjuda specialerbjudanden på mat.

– Norrköping är en fantastisk stad att besöka oavsett tid på året. Att vi utvecklar besöksnäringen och breddar utbudet i stan för våra besökare är oerhört roligt och viktigt. Höstlovet har blivit en av årets viktigaste veckor för många företag och det drar hela näringen i Norrköping nytta av, säger Reidar Svedahl (L), kommunalråd.

Läs mer om Halloweenpromenaden här

Kontakt:
Reidar Svedahl (L)
Titel: kommunalråd
Telefon: 070-643 83 33

Christina Leinonen
Titel: näringslivsutvecklare för besöksnäringen
Telefon: 073-020 26 79

____________________________________________________
Avsändare: Helena Jalkner presskommunikatör
Telefon: 0725-97 09 00

Bilder

Foto: Happy events
Foto: Happy events
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum