Norrköpings kommun

Norrköpings kommun satsar på sommarlovsaktiviteter

Dela

Till sommaren blir det mängder med olika sommarlovsaktiviteter för barn och unga i Norrköping. Norrköpings fritidsgårdar arrangerar danscamp, Filmcamp, Legacy Dance Camp, Street Art och Urban Music Camp. Det blir sagostund i Vasaparken, skönt sommarhäng i Navestadhallen och Sydvallen samt boxning och rugby på IP Borgsmo. Och mycket mer.

Bild: Norrköpings kommun
Bild: Norrköpings kommun

I år gavs inga statliga bidrag till kommunerna för att kunna erbjuda avgiftsfria sommarlovsaktiviteter. Norrköpings kommuns kommunfullmäktige har därför beslutat att gå in med  4,5 miljoner kronor för att möjliggöra för kommunala enheter och föreningsliv att arrangera sommarlovsaktiviteter för barn och unga i Norrköping.

– Vi är glada för att vi fått medel för att kunna upprätthålla nivån på våra sommarlovsaktiviteter. Det känns extra viktigt att kunna erbjuda våra barn och unga en aktiv sommar i hela kommunen i år med anledning av allt som händer i världen, säger Maria Modig, kultur- och fritidsdirektör.

På Cnema kommer film visas från den 22 juli för hela familjen utan kostnad. Norrköpings konstmuseum kommer som vanligt att åka runt i kommunen med sin uppskattade Krumeluren Pop-Up där barn och unga får skapa sina egna konstverk. Stadsbiblioteket erbjuder sagostund i Vasaparken med lek och rörelse. Biblioteket bjuder också in till sommarens läsutmaning med spännande bokpriser och ger sig ut på sommarturné med Bokbussen och Bokcykeln Hjulia. 

Tidsresa med familjen
Årets nyhet på Norrköpings stadsmuseum är att familjer får åka på en tidsresa med Norrköpings gamla spårvagnar. I Navestad och Hageby erbjuder Adas United sommarfotboll, IK Sleipner har som vanligt fotbollsskolan Skrattis och RF/SISU samordnar öppna hallar med olika prova-på-verksamhet under namnet ”Hänget”. Norrköpings fritidsgårdar anordnar olika spännande och kreativa läger hela sommaren.
Visualiseringscenter har sommarlovsprogram från den 27 juni till den 14 augusti med ett brett utbud av domföreställningar i 3D, t.ex. Making Magic 3D – A Visual Effects Story och STORT 3D – En kosmisk resa genom tid och rum . Fri entré gäller till alla utställningar.

Låna gratis utrustning
På Fritidsbanken på Olai kyrkogata 38 finns sport- och fritidsutrustning att låna gratis i 14 dagar. Här finns bland annat fotbollar, skateboard, inlines och innebandy.

– Vi hoppas på härligt väder och då finns inget bättre än att vara aktiv utomhus. Det är bara att komma till Fritidbanken och låna den utrustning man vill ha, säger Maria Modig.

Alla sommarlovsaktiviteter finns på: Sommarlov 2022 - Norrkoping

Kontakt:
Maria Modig
Titel: kultur- och fritidsdirektör
Telefon: 011-15 29 26
______________________________________________________________
Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 0725-97 09 00

Bilder

Bild: Norrköpings kommun
Bild: Norrköpings kommun
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum