Norrköpings kommun

Norrköpings kommun står bakom Musikhjälpen och årets tema Ingen människa ska lämnas utan vård

Dela

Tidigt under morgonen i dag släppte Musikhjälpen årets tema: Ingen människa ska lämnas utan vård. Norrköpings kommun resonerar starkt med årets tema och känner stort engagemang att stötta från stadens håll.

Industrilandskapet 2019. Foto: Fredrik Schlyter
Industrilandskapet 2019. Foto: Fredrik Schlyter

Årets tema berör och genomsyrar många av kommunens verksamheter och kommuninvånare där stöd, omsorg och omvårdnad i livets olika skeden är central. Människans rätt till en jämlik vård oavsett förutsättningar är fundamental för en jämställd värld.
– Musikhjälpen presenterar ett mycket viktigt och oerhört aktuellt ämne mitt i den situation hela världen just nu befinner sig. Ett ämne som berör oss alla och som alla kan relatera till, jag är säker på att Norrköping och hela Sverige kommer göra sitt yttersta för att fylla Musikhjälpenbössorna, säger Maria Olofsson projektledare Kultur, event & fritid, kultur- och fritidskontoret, Norrköpings kommun.

I en tid där hela världen har testats och utmanats av en pandemi hamnar vårdfrågan oundvikligen i fokus. En tillgänglig primärvård är grundläggande för att skapa en hälso- och sjukvård som är till för alla.
– Kulturen och musiken har en oerhörd kraft. En kraft som kan förändra. Och utan tvekan, engagemanget för en mer jämlik vård behövs verkligen, säger Lars Stjernkvist, kommunstyrelsens ordförande.

Musikhjälpenburen tar plats på Gamla torget i Norrköping mellan den 14 – 20 december 2020. Pengarna som samlas in till Musikhjälpen i år kan gå till internationella projekt som i samverkan med lokalsamhället stärker människors tillgång till likvärdig vård och hälsa, utan risk att drivas in i fattigdom. Det kan rent konkret handla om stöd till vårdcentraler, mobila hälsokliniker, vaccinationskampanjer och utbildning av lokala hälsoarbetare.

Mer om temat finns på: http://musikhjälpen.se

Musikhjälpen:
Musikhjälpen är ett samarbetsprojekt mellan Sveriges Radio, Sveriges Television och Radiohjälpen. Det är ett insamlingsevenemang som varje år samlar in pengar till en undanskymd mänsklig katastrof. Tre kända artister/programledare bor i en glasbur för att sända radio och TV dygnet runt i 144 timmar, vilket motsvarar 6 dagar. Under den tiden får de besök av artister och personer som engagerar sig för insamlingen. Insamlingen bygger bland annat på publikens låtönskningar som också utgör all musik som spelas i programmet. Musikhjälpen direktsänds i sin helhet i P3 Sveriges Radio, SVT Play och till stora delar också i SVT 2. 2019 var Västerås värdstad för Musikhjälpen. Temat var ”Sex är inte ett vapen”. Miriam Bryant, Farah Abadi och Daniel Hallberg programledde när publiken startade nästan 650 000 engagemang och samlade in över 50 miljoner kronor. 

Kontakt:
Maria Olofsson
Titel: projektledare kultur, event och fritid, kultur- och fritidskontoret, Norrköpings kommun
Telefon: 0730-20 10 89

Lars Stjernkvist (S)
Titel: kommunstyrelsens ordförande i Norrköping
Telefon: 070-527 26 27

__________________________________________________________
Avsändare: Fanny Miles, presskommunikatör
Telefon: 072-584 55 69

Bilder

Industrilandskapet 2019. Foto: Fredrik Schlyter
Industrilandskapet 2019. Foto: Fredrik Schlyter
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

I Norrköping har kulturen en given plats. Norrköpings kommun har till uppgift att i tät samverkan med näringslivet utveckla besöksnäringen i Norrköping och medverka i utvecklingen av staden som idrotts- och kulturstad. Det görs bland annat genom plattformen Let´s create Norrköping som bjuder in till att vara med och skapa Norrköping och dess framtid. Norrköpings kommun som evenemangstad innehåller återkommande events som den tre dagar långa under sensommaren, Trädgårdslust som bjuder in till uteliv under vår och höst, Kulturnatten då hela staden sjuder av lokala evenemang en helg i september, julmarknaden i Värmekyrkan och nyårspromenaden som går genom Norrköpings vackra industrilandskap. Sommaren 2016 hölls SM-veckan i Norrköping och sommaren 2019 hölls den stora orienteringstävlingen O-ringen i Norrköping med 21 000 deltagare. Besöksnäringen i Norrköping finns både till för boende inom Norrköpings kommun och för besökare. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Förintelsens minnesdag blir digital i år18.1.2021 14:52:56 CETPressmeddelande

Varje år anordnar Norrköpings kommun och Svenska kyrkan i Norrköping Demokrati- och människovärdedagar. Eftersom pandemin gör att man inte kan träffas som vanligt blir årets dagar digitala. Förintelsens minnesdag, onsdag 27 januari, utgör det första digitala arrangemanget under veckan. Media erbjuds en möjlighet att ta bilder och ställa frågor i samband med förinspelningen av arrangemanget, som sker den 19 januari.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum