Norrköpings kommun

Norrköpings kommun tappar placeringar på Lärarförbundets ranking

Dela

I Lärarförbundets årliga skolranking går Norrköpings kommun från plats 173 (2017) till plats 186. Kommunen har starka områden och områden som går framåt, såsom friska lärare, kommunen som avtalspart, betygen för årskurs 9 och ligger alltjämt högt på rankingen gällande andel barn i förskola. Men på andra områden tappar kommunen placeringar.

Varje år genomför Lärarförbundet en undersökning och ranking av landets 290 kommuner och utser den bästa skolkommunen. I årets undersökning går Norrköpings kommun både framåt på vissa punkter och bakåt på andra. Den sammanlagda rankingplaceringen blir 186.

Lärarförbundet lyfter lärartätheten och friska lärare som Norrköpings kommuns styrkor. Bäst till ligger kommunen i fråga om andel barn med plats i förskola. Kommunen har även förbättrat sina placeringar jämfört med förra årets ranking gällande resurser, utbildade lärare, meritvärde i årskurs 9 och andel G i betyg. Lägre rankingplacering har Norrköpings kommun fått för framför allt andelen som klarar gymnasiet på tre år samt lärarlönerna.

- Det är klart att jag gärna hade sett att vi skulle ha klättrat i placering i Lärarförbundets ranking över bästa skolan i landet. Det är många parametrar som vägs samman i denna ranking och områden som ökad likvärdighet, andelen elever som fullföljer gymnasieutbildningen inom 3 år och ökade lärarlöner måste vi självklart fortsätta arbeta för. Även om jag inte är nöjd med vår ranking så finns områden som jag gläds åt att vi lyckats förbättra som resultaten i grundskolan, säger Olle Johansson (S), ordförande i utbildningsnämnden.

Lärarförbundet lyfter också att kommunen har förbättrat sina placeringar jämfört med förra årets ranking gällande som avtalspart.

- Det är en viktig signal för vårt fortsatta utvecklingsarbete. Att vi har en god och nära dialog med våra medarbetare och bygger en förtroendefull relation kommer att bidra till vår fortsatta verksamhetsutveckling. Det är viktigt både för kvaliteten för eleverna och i arbetet med att öka resultaten i både grundskolan och i gymnasiet, och lika viktigt för att kommunen ska vara en attraktiv arbetsgivare och skolan ska klara sin kompetensförsörjning, säger Sofie Lindén, utbildningsdirektör.

Hela rankningen finns på Lärarförbundets webbplats.

Kontaktpersoner:
Sofie Lindén
Titel: utbildningsdirektör
Telefon: 072-581 28 00

Olle Johansson (S)
Titel: ordförande i utbildningsnämnden
Telefon: 073-020 17 20

______________________________________________________________________
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum