Norrköpings kommun

Norrköpings kommun utreder hemtjänstutförare för avtalsbrott

Dela

Ett privat företag som utför hemtjänst på uppdrag av Norrköpings kommun har brutit mot avtalet. Det visar en genomlysning som gjorts på förekommen anledning.

– Vård- och omsorgskontoret har identifierat allvarliga felaktigheter och juristerna har bedömt det som avtalsbrott. Vi väljer att utreda ärendet vidare för att ta ställning till hur vi ska hantera det, säger Magnus Johansson, vård- och omsorgsdirektör.

Företaget kommer att fortsätta utföra sina hemtjänstuppdrag tills utredningen är klar. Om det blir aktuellt att säga upp avtalet så förbereds den kommunala utföraren för att ta över uppdragen omgående. Hemtjänsttagarna kommer sedan att få möjlighet att välja annan utförare.
– Att våra hemtjänsttagare känner sig trygga i sin hemtjänst är centralt för oss. De kan känna sig lugna i att fortsatt få den vård och omsorg de är i behov av nu och fortsättningsvis, säger Magnus Johansson.

Utredningen förväntas vara klar om en vecka.

Kontakt:
Magnus Johansson
Titel: vård- och omsorgsdirektör
Telefon: 011-15 22 16

_____________________________________________________
Avsändare: Fanny Miles, presskommunikatör
Telefon: 072-584 55 69

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Brister i arbetssätt kring larm på särskilt boende anmäls enligt lex Sarah6.2.2020 13:15:00 CETPressmeddelande

I samband med att en person avled på ett särskilt boende i Norrköping uppmärksammades brister i hanteringen av larm. Det var under sommaren 2019 som personal inte mötte upp ett trygghetslarm på ett särskilt boende i Norrköping då det larmade under natten. Vård- och omsorgskontoret ser allvarligt på händelsen och har anmält till IVO (Inspektionen för vård och omsorg) enligt lex Sarah.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum