Norrköpings kommun

Norrköpings kommun utreder hemtjänstutförare för avtalsbrott

Dela

Ett privat företag som utför hemtjänst på uppdrag av Norrköpings kommun har brutit mot avtalet. Det visar en genomlysning som gjorts på förekommen anledning.

– Vård- och omsorgskontoret har identifierat allvarliga felaktigheter och juristerna har bedömt det som avtalsbrott. Vi väljer att utreda ärendet vidare för att ta ställning till hur vi ska hantera det, säger Magnus Johansson, vård- och omsorgsdirektör.

Företaget kommer att fortsätta utföra sina hemtjänstuppdrag tills utredningen är klar. Om det blir aktuellt att säga upp avtalet så förbereds den kommunala utföraren för att ta över uppdragen omgående. Hemtjänsttagarna kommer sedan att få möjlighet att välja annan utförare.
– Att våra hemtjänsttagare känner sig trygga i sin hemtjänst är centralt för oss. De kan känna sig lugna i att fortsatt få den vård och omsorg de är i behov av nu och fortsättningsvis, säger Magnus Johansson.

Utredningen förväntas vara klar om en vecka.

Kontakt:
Magnus Johansson
Titel: vård- och omsorgsdirektör
Telefon: 011-15 22 16

_____________________________________________________
Avsändare: Fanny Miles, presskommunikatör
Telefon: 072-584 55 69

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Lokala företag i Norrköping får möjlighet till stöd29.6.2020 08:00:00 CESTPressmeddelande

Nu bjuder kommunala bolaget Norrköping Science Park in till ett antal träffar på Coffice där lokala företag får möjlighet att presentera sina idéer för företag som är redo att investera i och stötta Norrköpingsföretag. Vid den första träffen har tre företag möjlighet att ”pitcha” för nystartade investeringskonsortiet Norcopius AB, en Norrköpingsbaserad gruppering som avser främja lokal tillväxt i samarbete med näringsliv och kommun. Träffarna är en del i arbetet med att stötta det lokala näringslivet under den pågående corona-pandemin. Media bjuds in för att lyssna på de tre korta pitcharna samt presentationen av Norcopius AB. Datum: tisdag 30 juni. Tid: klockan 8:15 Plats: Coffice i Strykbrädan (Industrilandskapet) Här kan du läsa mer om Coffice Kontakt: Pontus Lindblom Titel: VD Norrköping Science Park Telefon: 070-667 27 40 Martin Gyllix Titel: VD Norcopius Telefon: 070-203 11 11 ___________________________________________________ Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör Telefo

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum