Norrköpings kommun

Norrköpings kommuns samhällsbyggnadsdirektör slutar

Dela

Hans Revenhorn slutar som samhällsbyggnadsdirektör i Norrköpings kommun och går i pension.

Hans Revenhorn. Bild: Fotofabriken.
Hans Revenhorn. Bild: Fotofabriken.

Hans Revenhorn har varit med och bidragit till Norrköpings stora förvandling från en arbetarstad till en plats som med respekt för sin historia, skapat attraktiva stadsmiljöer med plats för rörelse, kunskap och kreativitet.

Det har varit fantastiskt att få vara en del av Norrköpings utveckling under en så lång tid. Jag värnar om långsiktigheten i arbetet. Projektet Inre hamnen planerades t ex redan under 1600-talet. Att vi för 20 år sedan påbörjade arbetet igen och nu bygger ett av Sveriges mest spännande stadutvecklingsprojekt är både glädjande och fascinerande. Det som har varit drivkraften genom åren är framförallt alla spännande mötet både internt med medarbetare och kollegor och externt med företag, konsulter med flera. Jag tackar alla för den här tiden, säger Hans Revenhorn samhällsbyggnadsdirektör.

Hans Revenhorn har en lång bakgrund inom kommunen och anställdes 1984 som exploateringsingenjör. År 1998 blev Hans stadsbyggnadschef och sedan 2019 har Hans haft uppdraget som samhällsbyggnadsdirektör.

Hans Revenhorn har under många år varit en av kommunens viktigaste och mest  tongivande tjänstemän. Han har haft väldigt stor påverkan på Norrköpings fysiska utveckling de senaste 25 åren. En utveckling som vi vet att Norrköpingsborna uppskattar mycket.  För oss som haft förmånen att jobba med Hans är det omvälvande att han nu ska gå i pension. Hans skarpa analys och fantastiska förmåga att berätta om stadens historia - och dess framtid - kommer vi att sakna, säger kommundirektör Martin Andreae.

Vi kommer inom kort att gå igång med arbetet att rekrytera en ny samhällsbyggnadsdirektör. Norrköping har fantastiska framtidsplaner och det jobb vi kan erbjuda är som chef för ett stort och sammanhållet samhällsbyggnadskontor. Jag har goda förhoppningar om att vi ska kunna locka många kompetenta kandidater, avslutar Martin Andreae.

Hans Revenhorn kommer att gå i pension till årsskiftet.  

Kontakt:
Hans Revenhorn
Titel: samhällsbyggnadsdirektör
Telefon 073-020 23 36

Martin Andreae
Titel: kommundirektör
Telefon 073-020 28 58

______________________________________
Louise Flygt, kommunikationsdirektör
Telefon:  076-128 11 94

Bilder

Hans Revenhorn. Bild: Fotofabriken.
Hans Revenhorn. Bild: Fotofabriken.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum