Norrköpings kommunNorrköpings kommun

Norrköpings Konstmuseum återöppnar med tre nya utställningar

Dela

Norrköpings Konstmuseum återöppnar för publik fredagen 4 juni, med tre nya utställningar och nyrenoverade lokaler.

Maria Friberg: Almost there.
Maria Friberg: Almost there.

–  Äntligen får vi möta publiken igen! Våra utställningar visar riktiga godbitar ur samlingen i och med att vi i år firar 75 år på Kristinaplatsen, säger Helena Persson, museichef på Norrköpings Konstmuseum. Självklart fokuserar vi på att alla ska kunna besöka oss på ett säkert sätt så vi begränsar antalet besökare i alla gallerier.

Den 4 juni öppnar Konstmuseet tre helt nya utställningar. I Säsongens bästa! presenteras ca 130 verk ur samlingen inköpta till museet under Aron Borelius tid som museichef 1945-58. Som en blinkning visas på samma våningsplan You Don’t Love Me Yet med ett urval verk inköpta runt 90-talet då Birgitta Flensburg var chef. På nedre plan visas Inre hamnen – platsen och konsten där skisserna för konstprojekten som planeras i Inre hamnens nya stadsdel presenteras.

Förutom de nya utställningarna har Konstmuseet valt att förlänga Bianca Maria Barmen – Det sköra som visar skulpturer i dialog med verk ur museets samling på det övre våningsplanet. Även Ett rum med utsikt där olika fönstermotiv ur samlingen valts ut är förlängd.

–  Vi har haft fullt upp under den stängda perioden, lokalerna är uppfräschade och vi har nya spännande projekt igång. Nu är vi väl rustade för att hantera en öppning utifrån en smittskyddsaspekt. Förutom de nya utställningarna kommer vi att åka runt med Krumeluren Pop-Up på olika platser utomhus under sommarlovet för att barn och unga ska få chans att skapa egna verk, säger Helena Persson. Publiken kommer också ha möjlighet att se barnteater i Konstmuseets Skulpturpark under sommaren. Förhoppningen är att komma igång med mer programverksamhet i höst.

Från 4 juni till 31 augusti har Norrköpings Konstmuseum öppet tisdag till söndag klockan 12-16, onsdagar klockan 12 till 20. För mer information om program, se Konstmuseets hemsida www.norrkopingskonstmuseum.se.

  • Säsongens bästa! Museichefen och kritikern Aron Borelius skriver fram en samling: 4 juni – 29 augusti 2021
  • You Don’t Love Me Yet – museichef Birgitta Flensburg och samlingen 1987-2003: 4 juni-15 augusti 2021
  • Inre hamnen – platsen och konsten: 4 juni-26 september 2021
  • Bianca Maria Barmen – Det sköra: 26 september 2020-8 augusti 2021
  • Ett rum med utsikt: 25 april 2020-26 september 2021

Kontakt:
Linn Bennich
Titel: Intendent kommunikation, marknadsföring och program
Telefon: 011-152604 / 0730-202604
Mail: linn.bennich@norrkoping.se

___________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Bilder

Maria Friberg: Almost there.
Maria Friberg: Almost there.
Ladda ned bild
Isaac Grünewald, Det sjungande trädet.
Isaac Grünewald, Det sjungande trädet.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Anna Sjödahl – All denna jävla lycka16.9.2021 15:17:36 CEST | Pressinbjudan

Norrköpings Konstmuseum presenterar för första gången en omfattande retrospektiv med konstnären Anna Sjödahl. All denna jävla lycka samlar över fyrtio år av Anna Sjödahls rika konstnärskap genom ett stort och varierat urval av hennes måleri, teckning och skulptur. Politiskt laddade verk som Vår i Hallonbergen möter i utställningen mindre kända sidor som landskapsmåleriet från Ukna-dalen, reflektioner över gränsdragningen mellan konst/vetenskap och djupdykningen i hennes egen släkts kvinnoöden.

Ny uppsökande verksamhet riktat till unga i utsatta områden15.9.2021 13:30:00 CEST | Pressmeddelande

Nu har socialkontoret i Norrköpings kommun, på uppdrag av socialnämnden, påbörjat sin uppsökande verksamhet som riktar sig till ungdomar i utsatta områden. Målgruppen är barn och ungdomar som är i riskzonen för att utveckla, eller som redan har utvecklat, ett normbrytande beteende. Det uppsökande teamet ska aktivt söka upp barn och unga i de socialt utsatta områdena och prata med dem på deras villkor och utifrån barnets bästa. Allt i nära samverkan med bland annat polis, skolor och föreningar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum