Norrköpings kommunNorrköpings kommun

Norrköpings Konstmuseum förlänger utställningen Hemkomsten med Cecilia Edefalk

Dela

Nu är det klart att Norrköpings Konstmuseum förlänger den hyllade utställningen Hemkomsten med verk av Cecilia Edefalk till den 17 januari 2021. Konstmuseet vill på detta sätt ge fler besökare möjlighet att ta del av utställningen.

Målningen "En annan rörelse" av Cecilia Edefalk.
Målningen "En annan rörelse" av Cecilia Edefalk.

Vi är väldigt glada över att kunna förlänga utställningen. Detta är en utställning vi har väntat på i 30 år, så självklart vill vi att så många som möjligt får ta del av den, säger Helena Persson, museichef.

Utställningen Hemkomsten, som är en retrospektiv med konstnären Cecilia Edefalk, öppnade 28 mars i år och skulle ha visats till den 4 oktober. Recensionerna från både lokal- och riksmedia har varit väldigt positiva men till följd av coronaviruset har besökarna varit mycket färre än förväntat. Till Cecilia Edefalks utställning hade konstmuseet räknat med 25 000 besökare under våren och sommaren. Fram till idag har konstmuseet haft 800 besökare sedan 28 mars.

En hel del av våra besökare bor i Stockholm och i andra delar av Sveriges och många är över 70 år och bör ju nu inte besöka oss. Vi hoppas att detta ger alla möjlighet att kunna se utställningen när rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten lättar, säger Helena Persson.

De senaste veckorna har konstmuseet arbetat intensivt med att få godkännande från privata långivare, museer och gallerister som lånat ut sina verk.

Våra långivare har bemött oss med stor förståelse och generositet. De flesta museer runt om i världen ställer nu om sina utställningsprogram med anledning av att man antingen stängt eller att besöksantalet minskat, säger Helena Persson.

Den snabbinsatta utställningen Ett rum med utsikt, som svarar på det rådande pandemiläget, öppnar i slutet av april och utställningen Bianca Maria Barmens utställning Det sköra genomförs enligt plan och öppnar 26 september. Övriga utställningar som var planerade till hösten förläggs längre fram.

Kontakt:
Helena Persson
Titel: Museichef Norrköpings Konstmuseum
Telefon: 011-15 26 02

Helena Scragg
Titel: Utställningsintendent Norrköpings Konstmuseum
Telefon: 073-020 29 50

_________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15
                                                                                                                                                             

Bilder

Målningen "En annan rörelse" av Cecilia Edefalk.
Målningen "En annan rörelse" av Cecilia Edefalk.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum