Norrevo Fastigheter

Norrköpings nya friidrottsarena har öppnat

Dela

I april 2018 togs det första spadtaget till Norrköpings nya friidrottsarena. Nu är arenan färdig. I dag hölls en pressträff för rundtur av arenan och på söndag den 2 juni vankas invigning.

fr v Susanna Roback, Olle Johansson (S), Ellinor Stuhrmann, Lars Stjernkvist (S)
fr v Susanna Roback, Olle Johansson (S), Ellinor Stuhrmann, Lars Stjernkvist (S)

– Jag är väldigt stolt över att vi nu kan inviga en av Sveriges finaste friidrottsarenor. Det finns ett stort värde för Norrköping som idrottsstad att kunna erbjuda goda träningsmöjligheter och stå värd för stora tävlingar, både nationellt och internationellt, säger Olle Johansson (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Den nya friidrottsarenan ligger på Himmelstalundsområdet och har en läktare med 1000 sittplatser under tak. Vid större tävlingar finns det möjlighet att komplettera med tillfälliga läktare så att det går att ta emot nästan 5000 åskådare.

– Äntligen har vi denna arena som funnits i kommunens planer och i friidrottsföreningarnas drömmar länge. En arena som kan ta emot stora tävlingar och evenemang och som kommer betyda oerhört mycket för Norrköpings barn- och ungdomsverksamhet. Arenan är också en viktig pusselbit i utvecklingen av hela Himmelstalundsområdet, säger Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande.

Den nya arenan kommer att kunna stå värd för nationella utomhustävlingar i friidrott och dessutom vara träningsarena åt Norrköpings friidrottsförening Tjalve IF Norrköping, som lämnar Borgsmo IP för nya arenan.
Ellinor Stuhrmann, sportchef för Tjalve IF Norrköping ser fram emot att få dra igång träningarna.
– Vi i Tjalve är väldigt nöjda med arenan och ser fram emot att få välkomna alla friidrottare och all publik hit. Arenan erbjuder både optimala träningsförhållanden och möjligheten att arrangera stora friidrottstävlingar. Att stå värd för de stora tävlingarna, galorna och evenemangen ger oss inspiration men framför allt är arenan en förutsättning för att vi ska kunna utveckla verksamheten för alla våra aktiva barn, ungdomar och vuxna, säger hon. Tjalve IF Norrköping har cirka 800 medlemmar varav cirka 500 tillhör friidrottssektionen där hälften är under 18 år.

Bakom bygget av arenan står Norrevo Fastigheter AB som byggherre. Och nu är den klar.
– Vi är väldigt glada över att ha fått bygga denna arena. I nära dialog med friidrotten i Norrköping har vi tillsammans utvecklat och byggt en arena som kommer bli ett referensobjekt för framtida friidrottsarenor i Sverige, säger Susanna Roback, vd Norrevo Fastigheter AB.

Till invigningen på söndag välkomnas alla Norrköpingsbor till en dag med festligheter. Sportjournalisten Jonas Karlsson är konferencier och bland annat kommer Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson att hålla tal. Det hålls en barn- och ungdomsstafett och Norrköpings ungdomskår spelar musik. I samband med invigningen startar kvalet till Lag-SM i friidrott.

Kontakt:
Ellinor Stuhrmann
Titel: sportchef Tjalve
Telefon: 072-546 18 82

Olle Johansson (S)
Titel: Kultur- och fritidsnämndens ordförande
Telefon: 073-020 17 20

Daniel Ackermann
Titel: kommunikationsansvarig, Norrevo
Telefon: 011-15 11 30

Viktor Månsson
Titel: enhetschef, kultur- och fritidskontoret
Telefon: 011-15 34 40

___________________________________________
Avsändare: Fanny Miles, presskommunikatör
Telefon: 011-15 21 95

Bilder

fr v Susanna Roback, Olle Johansson (S), Ellinor Stuhrmann, Lars Stjernkvist (S)
fr v Susanna Roback, Olle Johansson (S), Ellinor Stuhrmann, Lars Stjernkvist (S)
Ladda ned bild

Om

Norrevo Fastigheter
Norrevo Fastigheter
Norra promenaden 100
60218 Norrköping

011-21 09 90http://www.norrevo.se/

Vi utvecklar lokaler för livet — i Norrköping
Året om, dygnet runt, besöker och upplever tusentals människor Norrköpings skolor, mötesarenor, vårdboenden, kontor och andra arbetsplatser. Barn utforskar, lär och utvecklas i trygga miljöer. Unga som gamla får uppskattad vård och omsorg. Förväntansfulla människor går på konsert eller teater, spelar fotboll, rider, simmar och lånar böcker. Var och en är viktigast för vårt arbete. Det är för dem vi skapar livskvalitet.

Vår vision och drivkraft leder vårt arbete framåt. Med ett helhetstänkande äger, utvecklar och vårdar vi lokaler i Norrköping. Vi skapar förutsättningar för hållbara, trygga och pedagogiska miljöer som ger plats för upplevelser, kreativitet, trivsel och liv.
Och tillsammans med våra kunder skapar vi en attraktiv och färgstark stad med bästa tänkbara lokaler för livet — i Norrköping.

Följ Norrevo Fastigheter

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrevo Fastigheter

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum