Norrköpings kommun

Norrköpings nya showcasefestival börjar ta form

Dela

Norrköpings nya showcasefestival Future echoes håller på att ta form och Norrköpings kommun har tillsammans med arrangören skrivit under en avsiktsförklaring, ett så kallat letter of intend. Samtidigt har de första bokningarna till festivalen nu släppts.

Foto: Magnus Media.
Foto: Magnus Media.

Vi är väldigt glada över att Future echoes kommer till Norrköping och att festivalen nu börjar ta form på riktigt. Vi är en musikstad och  kulturen har drabbats hårt av den pågående pandemin. Med stark lokal förankring kommer Discover Sensation och Future echoes definitivt bidra till att lyfta Norrköpings musikliv efter covid 19, säger Olle Johansson (S), ordförande i kultur, och fritidsnämnden.

I den avsiktsförklaring som nu skrivits under framgår bland annat att det är arrangören som ansvarar för utformningen av festivalen och för dess ekonomi. Norrköpings kommun kommer att stötta marknadsföringen. Första året med 300 000 kronor.

Det innebär att kommunen inte tar någon större ekonomisk risk, säger näringslivsdirektör Pontus Lindblom.

Future Echoes drivs av den ideella föreningen Discover Sensation och produceras i samarbete med Norrköpingsföretaget United Vision AB och andra lokala aktörer. Från början var det tänkt att festivalen skulle arrangeras i februari 2021 men på grund av den pandemin är den framflyttat till  september.

Festivalen är i nuläget klar till och med 2023 och den kommer att synas för alla i city. I samband med 2022-års upplaga står Norrköping samtidigt värd för årsmötet för UNESCO:s musikstäder och en anledning till att festivalen hamnade i Norrköping är just att det är nordens enda officiella musikstad i det globala nätverket UNESCO Creative Cities.

Här kan Norrköpings kommun bidra med kompentens och i vissa fall olika nätverk kopplade till UNESCO Creative Cities. Future echoes kommer att bli en stor tillgång för Norrköpings besöksnäring under lågsäsong och hjälper till att marknadsföra staden, inte bara nationellt, utan också internationellt, säger Pontus Lindblom.

Festivalen kommer att hålla till på flera olika spelställen runt om i centrala Norrköping och tio akter kommer att väljas från de regionala ansökningarna och UNESCO City of music-städerna i Sverige och globalt.

Det är i nuläget osäkert om hur läget med pandemin kommer att vara hösten 2021 och vilka restriktioner som kommer att råda men hela Future echoes kommer att ske på ett säkert sätt och anpassas till det rådande läget och gällande rekommendationer.

Redan bland de första bokningarna till festivalen finns världsnamn som Benjamin Coleman, bokare och kreativt ansvarig för bland annat Glastonbury Festival I Sommerset, England och David Silbaugh som arbetar med Summerfest, "The World's Largest Music Festival", i Milwaukee, USA.  Dessutom är redan nu Norrköpingsbandet SunCult klara för en spelning.

Kontakt:
Pontus Lindblom
Titel: näringslivsdirektör
Telefon: 011-15 12 74

Olle Johansson (S)
Titel: ordförande i kultur- och fritidsnämnden.
Telefon: 073-020 17 20

__________________________________________

Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072 584 74 15

Bilder

Foto: Magnus Media.
Foto: Magnus Media.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Förintelsens minnesdag blir digital i år18.1.2021 14:52:56 CETPressmeddelande

Varje år anordnar Norrköpings kommun och Svenska kyrkan i Norrköping Demokrati- och människovärdedagar. Eftersom pandemin gör att man inte kan träffas som vanligt blir årets dagar digitala. Förintelsens minnesdag, onsdag 27 januari, utgör det första digitala arrangemanget under veckan. Media erbjuds en möjlighet att ta bilder och ställa frågor i samband med förinspelningen av arrangemanget, som sker den 19 januari.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum